30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>Beveti a Fidesz a családipótlék emelést

30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>Beveti a Fidesz a családipótlék emelést

Megtoldhatja a családi pótlék, vagy hivatalosan a nevelési támogatás összegét a kormány. Az információk szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma készülő demográfiai programjának fontos eleme lenne a gyerekek után járó pénz emelése. Felvetödőtt az is, hogy aki nem dolgozik az ne kapjon családi pótlékot, mert sokan kihasználják ezt a rendszert!

A plusz összeggel és a többi intézkedéssel havonta akár több tízezer forinttal több pénzhez juthatnak a családok. A családi pótlékhoz 2008 óta nem nyúltak. Egyelőre nem tudni, hogy mennyivel nőhet a támogatás összege. De a gyerekvállalás ösztönzésére és hosszú távon a népességfogyás mérséklésére a több családi pótlék mellett más is lehet a csomagban: Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban azt mondta, kíváncsian figyelik a lengyel családtámogatási programot.

Lengyelországban egy évvel ezelőtt bevezetett 500 plus program lényege, hogy minden második és további gyermek után havi 500 zloty azaz 35 ezer forint támogatást fizetnek.

A jelenlegi előrejelzések az mutatják, hogy a jövőben is folytatódni fog a magyar népességfogyás, egyes becslések ­­6- ­­7 millió főt valószínűsítenek 2060-ra. Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét pénteken ígéretet tett arra, hogy a 2018-as választások után – mint fogalmazott – „egyértelmű, súlyos, demográfiára összpontosító gazdaság- és társadalompolitikát kell folytatnunk.” A szülők pénztárcáját a családi adókedvezmények bővítésével is kímélheti a kormány, de hasonló intézkedés lehet a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) emelése is. Bod Péter Ákos közgazdász szerint a családi pótlék főleg a kis keresetű szülőknek jelenthet számottevő segítséget.

Egy bizonyos jövedelem felett a családi pótlék emelésének nincs jelentősége. Az adókedvezményeknek már annál inkább van: ami pedig a jobban kereső rétegnek kedvez – mondta a közgazdász, aki hozzátette: a családtámogatás mellett fontos lenne biztosítani a munkaerőpiacra való visszatérést is. Kiszelly Zoltán politológus úgy vélte, hogy a lengyel program bevezetése helyett többek között a gyermekneveléshez szükséges termékek áfacsökkentésében kell gondolkodni.

Ha bővítik az ingyenes szolgáltatásokat is, még több diák jut ingyenebédhez és -tankönyvhöz, az pozitív üzenet lehet a választóknak – mondta Kiszelly, aki szerint a jelenlegi kormány jellemzően eddig is inkább a családi adókedvezményeken keresztül támogatta a családokat.

4 Comments on "30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>Beveti a Fidesz a családipótlék emelést"

 1. Boronyák Ibolya | 2017-10-26 at 11:36 | Válasz

  Remek!
  Egy gyermekét egyedül nevelő munkanélküli tuti nyerő!.
  Semmi esély…, csak a tehetősek “tollasodnak” . Ők a “szociálisan” rászorulók.

 2. Németh Nikoletta | 2018-04-12 at 11:28 | Válasz

  Én most jelenleg GYED-en vagyok,és örülnék a családipótlék emelésnek.De azért nehogy már bölcsibe kelljen adnom a gyereket,hogy meg is kapjam.Ezek szerint meg kell dolgozni majd a családipótlékért is.Nagyon ösztönző ez a még gyerekvállalás elött állóknak.👍👍👍

 3. Szlavenka Zoltánné | 2018-04-12 at 14:01 | Válasz

  És akkor én most a gyerekemmel haljunk éhen mert nem tudok rendes munkát vállalni mellette a betegsége miatt s sajnos e miatt a szociális segélyen kell így is nyomorognunk amiből még a gyógyszereit se tudom kiváltani?Én is egyedül nevelem támasz és segitség nélkül!Most vagy azért haljon meg a gyermekem,mert elmegyek dolgozni őt pedig magára hagyom ellátás nélkül,vagy azért mert otthon maradok mellette,de akkor még azt is elveszik amin a mai napig is csak nyomorogunk!?

 4. Katona Enikő | 2018-04-14 at 22:01 | Válasz

  Szerintem aki gyeden van az olyan mintha dolgozna. De amugy meg nem csak az anyuka igényelheti a családi potlékot.

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


12 − kettő =

error: Content is protected !!