700 ezer forint jár mindenkinek az államtól – Akkor is megkapod, ha nem akarsz gyereket >>

700 ezer forint jár mindenkinek az államtól – Akkor is megkapod, ha nem akarsz gyereket >>

Nemcsak gyerekeseket és gyermeket tervezőket támogat az állam.

A családi otthonteremtési kedvezmény, vagyis a jelent komoly anyagi forrást, és tény, hogy hatására – a Kormányzati Tájékoztatási Központ információira hagyatkozva – egyre csak nő az előre vállalt gyermekek aránya, a csok ugyanis nemcsak a már meglévő gyermekek után jár, de megelőlegezve, a vállalandó gyermekek után is. De mi a helyzet akkor, ha nincs gyermeked, és nem is szeretnél, vajon olyankor is támogatja az állam, ha otthont teremtenél?

Gyerekek nélkül is jár állami támogatás

Bár a csok egyértelműen gyermekek vállalásához, mértéke pedig a számukhoz van kötve – nem beszélve arról, hogy ez az államilag támogatott hitelek esetében is komoly befolyásoló tényező -, még mindig létezik olyan lakáscélú állami támogatás, melynek kapcsán teljesen mindegy, van-e gyereked, illetve akarsz-e egyáltalán.-írja  a femina.hu

Ez pedig a lakástakarék, mely olyan, rendszeresen befizetett megtakarítást jelent, melyet lakáscélra lehet felhasználni, a befizetett összegek után pedig évente 30%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam. A támogatás már önmagában is hatalmas előnyt jelent, emellett a megtakarításra még hozamot is lehet számolni.

Ez a fajta támogatás alanyi jogon jár minden állampolgárnak, családi állapottól és jövedelemtől függetlenül, a feltétele csupán az, hogy az illetőnek érvényes lakástakarék-szerződése legyen, ráadásul nem is jelent kis összeget, ha ugyanis kihasználod a tízéves futamidőt, és havonta 20 ezer forintot teszel félre, pontosabban fizetsz be, a befizetett összeg után az állami támogatás összege a 720 ezer forintot is eléri.

A támogatás előnye továbbá az is, hogy a lakástakarék jelentette összeget nemcsak lakásépítésre, új vagy használt lakás vásárlására használhatod fel, de más lakáscélokra is, például bővítésre, felújításra, korszerűsítésre, helyreállításra, továbbá hitelt is jóval könnyebb lesz felvenni megléte esetén.

3 Comments on "700 ezer forint jár mindenkinek az államtól – Akkor is megkapod, ha nem akarsz gyereket >>"

 1. csontos imre | 2017-09-21 at 14:27 | Válasz

  Kis lányom 14 éves beteges,Mit mondja neki mért nincs élelem,futés a lakásba.Ruházat, cipö télére.Feleségem munkanélküli,Gyakran a beteges gyereket kell ápolni.Más forrás nincs csak a nyugdijam.

 2. Németh Mónika | 2017-10-14 at 14:38 | Válasz

  Jó vicc nem mondom!
  Miből rakjak félre 20 ezret?
  Abból a kevés fizetésből amit kapok???

 3. Az a baj a mai világgal a szegènyeken nem segìtenek valakinek se gyogyszerre se számlára fütèsre nagyon semmire nem ellèg ez a kis pènz az állam a hivatalok segithetnènek a szegènyeken akinek beteg fyereke van stb Ez kèrem szèpen magyarország !!!

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


13 + tizenkettő =

error: Content is protected !!