Bárlista megtekintés, névsor lekérdezés – Hogyan lehet lekerülni – felkerülni a BAR – KHR listáról?

Bárlista megtekintés, névsor lekérdezés – Hogyan lehet lekerülni – felkerülni a BAR – KHR listáról?

Hogyan lehet lekerülni – felkerülni a BAR – KHR listáról?

>> Felkerülni az adóslistára nem nehéz, de lekerülni annál inkább nehéz feladat!

A BAR lista azon hiteladósoknak a listája, akik a bankokkal hitel- vagy hiteljellegű szerződést kötöttek és az abban foglalt kötelezettségeiknek nem tettek eleget, illetve 90 napon túl a minimálbérnél nagyobb tartozást halmoztak fel.

A BAR listán több mint 300 ezer természetes személy neve és összesen 500 ezer mulasztás szerepel. A természetes személyeknél nyilvántartásba veszik a születéskori családi és utónevet, a születési helyet és időt, az édesanya nevét, a jelenleg használt nevet, állampolgárságot, személyi igazolvány, vezetői engedély és útlevél számot, a lakcímet, postacímet.

Aki fent van a BAR listán, annak hitelkérelmét automatikusan elutasítják. Bár a dolog összetett, hiszen aktív és passzív BAR listás státusz is van. Az aktív BAR listásnak jelenleg is tartozása van, míg a passzív már rendezte azt.

A BAR listában a mulasztást akkor zárják le, ha az ügyfél a teljes tartozását kiegyenlíti. Ez történhet a hátralék kifizetésével, fedezet felhasználásával, kezes segítségével vagy a szerződés módosításával. A BAR listában a lezárt mulasztások még egy bizonyos ideig láthatók, így az adósra vonatkozó előzményeket vissza lehet keresni. Ma ez a láthatósági idő 5 év.

Évente egyszer minden természetes személynek joga van információt kérni arról, hogy milyen adatai láthatók a BAR listán.

3 Comments on "Bárlista megtekintés, névsor lekérdezés – Hogyan lehet lekerülni – felkerülni a BAR – KHR listáról?"

  1. Vass Mária | 2017-10-23 at 05:33 | Válasz

    Hok kérhetem le hogy BAR listán vagyok e még?

  2. Balogh Zoltàn | 2017-10-23 at 07:46 | Válasz

    Fent vagyok e a listàn?

  3. Pécskai Zoltán | 2018-08-12 at 06:54 | Válasz

    Fent vagyok-e a listán?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*