Csökken a családi pótlék: családok figyelem!!! Erre senki nem számított >>>

Csökken a családi pótlék: családok figyelem!!! Erre senki nem számított >>>

>> Osszátok meg, mert rengeteg család éríntett az ügyben! Sokan kevesebb pénzt fognak kapni!

Ausztriában nemrég iktattak be új kormányt, melynek egyik első döntésével rengeteg magyar szülő jár rosszul. Csökkentik ugyanis az Ausztriában dolgozó külföldi szülők olyan gyerekei után járó családi pótlékot, akik nem Ausztriában élnek – írja a Der Standardra hivatkozva a hvg.hu.

Mivel az osztrák állampolgárok gyerekei esetében akárhol is laknak nem csökken a családi pótlék összege, az Európai Unió meg fogja vizsgálni, hogy az intézkedés nem sért-e uniós szerződéseket.

Magyarország a legnagyobb vesztese az új intézkedésnek, 38 895 kiskorú után összesen 80 millió forint családi pótlékot utalt Magyarországra Ausztria 2016-ban.

Sebastian Kurz kormányának egyik első döntésével 39 ezer magyar gyerek esik el állami támogatástól.

Az ÖVP–FPÖ-kormány két pártja a migráció elutasításán túl két dologban versenyez egymással: melyiket kedveli jobban Orbán Viktor, és melyik kedveli kevésbé a kelet-európai munkavállalókat, köztük a magyarokat. Sebastian Kurz kancellár és helyettese, Heinz-Christian Strache a kampányban még azon vitázott, melyiküket hívná meg hamarabb Budapestre a magyar kormányfő. A két politikus mostani tárgyalásain is a Magyarországon lakó magyar polgárok vannak terítéken, csak most 39 ezer fiatalkorú.

Az új osztrák kormány a Der Standard információi szerint megállapodott abban, hogy új indexálással csökkenteni fogják a külföldön élő gyerekek után járó családi pótlék összegét. Márpedig 2016-ban az osztrák állam 80 millió eurót utalt ezen a jogcímen Magyarországon élő gyerekek után. Ez azt jelenti, hogy az Ausztriában járulékokat fizetőt magyarok (és más kelet-európaiak) kevesebb pénzt kapnak vissza családtámogatásként, mint osztrák kollégáik, ha a gyerekük nem él Ausztriában. (Az osztrák kollégáé élhet bárhol.)

Ekkor utalják a következő családi pótlékot >>>

A külföldre utalt családi pótlék tekintetében a magyarok vezetik a listát, összesen 38 895 magyar kiskorú után fizetett Ausztria, a sorban Szlovákia a második, Lengyelország a harmadik. Az összkiadás 273 millió euró volt, amelyet a mihamarabb elfogadni szándékozott törvénnyel visszanyesnének. A spórolás 114 milliót hozna Ausztriának, vagyis 40 százalékos veszteséggel számolhatnak a magyar családok. A bécsi költségvetés kiadási oldalának két ezrelékét sem éri el a megtakarítás.

Brüsszelből azt ígérik, megvizsgálják, hogy a szabályozás nem sérti-e az unió szerződéseit. Kurzék mindenesetre azt szeretnék, ha az ő tervezett szabályozásukat a többi tagállam is átvenné.

error: Content is protected !!