Emelni akarják a családi pótlékot >>> javaslatot nyújtottak be a családi pótlék 40 százalékos emelése érdekében!

Emelni akarják a családi pótlékot >>> javaslatot nyújtottak be a családi pótlék 40 százalékos emelése érdekében!

Az MSZP szerint a magyar családoknak nemcsak “papíron kell segíteni”, hanem valódi segítségnyújtásra van szükségük. Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján közölte: törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a családi pótlék 40 százalékos emelése érdekében.

A szocialista képviselő kifejtette: a tanévkezdés az egyik legnagyobb teher ma Magyarországon a családok számára. Bangóné Borbély Ildikó rámutatott: a KSH napokban megjelent adatai szerint a tanévkezdés mintegy 15 ezer forintba kerül, de szerinte a Fidesz “pofátlanul hazudik”, ez az összeg ennél jóval magasabb, ennek többszöröse gyermekenként. Hiába hamisítják meg Orbán Viktorék az adatokat, minden család tudja és érzi, hogy mekkora teherről van szó – fogalmazott.

Emlékeztetett: az előző hetekben a kormány azt kommunikálta, hogy dupla családi pótlékot utalnak a tanévkezdésre. Ez azonban nem dupla családi pótlék, hanem a szeptemberi juttatás néhány nappal korábban történő utalása – jegyezte meg Bangóné Borbély Ildikó, aki azt is mondta: családi pótlék októberben érkezik majd legközelebb.

Kiemelte: valódi segítséget kell nyújtani a családoknak. Ismertetése szerint hétfőn törvénymódosító javaslatot nyújtottak be a családi pótlék 40 százalékos emelése érdekében. Emellett azt is kezdeményezik, hogy szeptemberben további egyhavi juttatást biztosítsanak a családoknak.

Azt mondta, kíváncsian várják, a kormánypártok megszavazzák-e ezt a változtatást.

Kérdésre a lombikprogram kibővítésére úgy reagált: az elmúlt hetek megszólalásai felhívták a figyelmet erre az óriási problémára, ami jó, de a kormány és az egyház kommunikációja nagyon sokat ártott. Érintettként is nyilatkozva kiemelte: minden támogatást meg kell adni, hiszen vágyott gyermekek megszületéséről van szó. Ugyanakkor amit a kormány bejelentett, megint csak részmegoldás, s a vonatkozó rendeletet fél éve várják. Kitért arra is, hogy a tb-támogatás soha nem a kórháznak jár, ez a beteg a juttatása. Nagyon nem szeretnék, ha különbséget tennének betegek között – mondta.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azon nyilatkozatára, hogy várják Veres András püspök és a katolikus egyház javaslatait, azt mondta: ne a katolikus egyházat szólítsa fel, hanem a szakmát és az érintetteket kérdezzék meg. Majd utána beszélhetnek az egyházzal. Semjén Zsolt azonban lehet, hogy jobb, ha inkább a vadászattal foglalkozik, mint ezzel a témával – fogalmazott Bangóné Borbély Ildikó.

6 Comments on "Emelni akarják a családi pótlékot >>> javaslatot nyújtottak be a családi pótlék 40 százalékos emelése érdekében!"

 1. NA VÉGRE

 2. Rostásné Székely Judit | 2017-09-06 at 09:21 | Válasz

  Hát erre én is kíváncsi leszek mert én nekem a nagy lányom mióta meg születtet azóta se a családi pótlékot se a gyest nem emelték és ez már 13 éve !!!

 3. pintér mónika | 2017-09-08 at 06:14 | Válasz

  Nagyon jó lenne ha valóban emelnék.Nekem 8éves alányom és az iskola kezdés több mint 30 ezer forintba volt mert az iskola szerek mellet még ruhákat is kellet venni mert mindent kinött.

 4. Szegedi nikolett | 2017-09-30 at 11:45 | Válasz

  Hát erre én is kiváncsi vagyok 16-éves a lányom és mégmindig 13700ft a csaldipotlêk

 5. Szabo jánosné | 2017-10-05 at 13:39 | Válasz

  Kérem mozgás sérült vagyok szeretnék egy ilyen tv

 6. Lévai Lászlóné | 2017-12-02 at 06:12 | Válasz

  HÁTJO LENNE DE JANUÁRBAN IS KÉNE KAPNI !!!! Mert van aki nem tudja eltenni,nem magamrol beszélek, akkor Januárban szívás.

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


4 × 1 =

error: Content is protected !!