FONTOS FIGYELMEZTETÉS ÉRKEZETT MINDEN SZÜLŐNEK, AKINEK BÖLCSŐDÉS, ÓVODÁS, ISKOLÁS, KOLLÉGISTA GYERMEKE VAN!

FONTOS FIGYELMEZTETÉS ÉRKEZETT MINDEN SZÜLŐNEK, AKINEK BÖLCSŐDÉS, ÓVODÁS, ISKOLÁS, KOLLÉGISTA GYERMEKE VAN!

Az adatvédelmi hatóság mindenkit figyelmeztet a szigorú szabályokra, pedagógusokat, diákokat, szülőket, ugyanis a az évnyitókon, tanítási napokon, más iskolai, óvodai, bölcsődei, kollégiumi programokon készült fotók nyilvánosságra hozatalának nagyon szigorú szabályai vannak! Ezeket Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos ismerteti közleményében!

NAGYON FONTOS TUDNI, hogy 16 éves kor felett már nem a szülő illetékes!!!Ezek a szabályok óvodák, bölcsődék vagy kollégiumok esetében is érvényesek.Minden elkészített fénykép személyes adatnak minősül, így ezen fényképek esetében a fénykép felhasználásához, az adatalanynak vagy ha ő még nincs 14 éves, akkor a törvényes képviselőjének, szülőjének kell hozzájárulnia!14 év alatti gyermek esetében a szülő, 14-16 év között a szülő és a gyermek közösen,16 év fölött pedig már kizárólag a gyermek jogosult a hozzájárulás megadására.-írja a hvg.hu.

Elvált vagy külön élő szülő esetében az adhatja ki ezt a nyilatkozatot, aki a szülői felügyeleti jogot gyakorolja!!!!

Tanácsos a tanév kezdetén írásban a szülői nyilatkozatokat azzal kapcsolatban bekérni, hogy van-e ellenvetésük gyermekük iskolai vagy óvodai honlapon való szerepeltetése ellen.

Be the first to comment on "FONTOS FIGYELMEZTETÉS ÉRKEZETT MINDEN SZÜLŐNEK, AKINEK BÖLCSŐDÉS, ÓVODÁS, ISKOLÁS, KOLLÉGISTA GYERMEKE VAN!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


14 + 9 =

error: Content is protected !!