Friss bejelentés!!! Jön a 13. és 14. havi nyugdíj?

Friss bejelentés!!! Jön a 13. és 14. havi nyugdíj?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon beszélt arról, hogy a Fidesz által felvetetett 13. és 14. havi nyugdíjat nem volt jó ötlet ígérni. A kormány emellett nem csökkenti a tűzifa árát.

Lázár János szerdán arról beszélt, hogy a kormány Erzsébet-utalványokkal és nyugdíjprémiummal támogatja az időseket. A Hír TV szerint ekkor kérdezték meg a korábban a Fidesz által ígért extra hónapokra adott nyugdíjakról.

“Először azoknak a fejét kell betörnünk, akik elvették a 13. havi nyugdíjat. Talán kezdjük ezzel. Az sem biztos, hogy jó ötlet volt, hogy valaki 14. havi nyugdíjat ígért akkor” – válaszolta a miniszter. Szerinte azt kell megvizsgálni, hogy 2010 után lépésről lépésre valamit vissza lehet-e adni az elvett plusz juttatásból.

Lázár János emlékeztetett: a Fidesz 2002-ben részben az akkor bevezetett sávos nyugdíjemelés miatt veszítette el a választást. De amikor emlékeztették, hogy pártja akkor megígérte a 14. havi nyugdíjat, azt mondta, hogy az szerinte hibás döntés volt. Jelenleg is van párt, amely plusz egy havi nyugdíjjal kampányol: az MSZP a 13. havi juttatás visszavezetését ígéri.

Emellett egy másik kérdésre válaszolva elmondta, nem tervezi a kormány a tűzifa árának csökkentését.

Be the first to comment on "Friss bejelentés!!! Jön a 13. és 14. havi nyugdíj?"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


tizennégy − 10 =

error: Content is protected !!