Így kaphatsz 63 ezer forint támogatást Augusztusban idén is … Családok figyelem!

Így kaphatsz 63 ezer forint támogatást Augusztusban idén is … Családok figyelem!

Frissítve ma : Így kaphatsz 63 ezer forint támogatást Augusztusban! Évente egyszer bárki, akinek a gyereke a közoktatásban tanul és kap családi pótlékot. A támogatás idén maximum 31.500 Ft lehet, és csak utalvány formájában lehet kiadni.

Az utalványt tankönyvekre, iskolaszerekre, ruházatra lehet költeni a szerződött boltokban.
Akár mind a két szülő kaphatja béren kívüli juttatásként az iskolakezdési támogatást.

2018-ban az iskolakezdési támogatás CSAK utalvány formájában adható 31 500 Ft/fő/gyermek értékig vagy ha mindkét szülő megkapja a támogatást, akkor ugyanazért a gyermekért a szülők összesen 63 ezer forint támogatást kaphatnak az iskolakezdésre!

Az utalvány országszerte több mint 17.000 üzletben használható fel a hiper- és szupermarketektől kezdve a könyvesboltokon és a papír-írószer üzleteken át a ruházati és sportboltokig. Ezen felül a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-n (KELLO) keresztül rendelt tankönyvek ellenértékét Sodexo ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS utalvánnyal is kifizethetik a szülők a kijelölt postahivatalokban és KELLO pontokon.

Kinek jár?

Továbbra is azok a szülők részesülhetnek a támogatásban, akiknek a gyermeke a közoktatásban részt vesz, és a gyermeknek családi pótlékra jogosult szülője, vagy e szülőnek közös háztartásban élő házastársa. Tehát a saját gyermek után, ha egy háztartásban élnek, mindkét szülő kaphat támogatást, akár ugyanattól a munkáltatótól is. Ha a szülők netán különváltak, az a szülő jogosult a juttatásra, akinek a háztartásában él a gyermek, aki a családi pótlékot kapja. Élettársi kapcsolat esetén viszont csak a saját gyermek után él a jogosultság. Ha valaki a párja gyermekét neveli közös háztartásban, csak házastársi kapcsolatban nyer jogosultságot.

Az utalványok érvényessége

Az utalvány érvényességi ideje a törvény rendelkezéseinek megfelelően alakul. A tanévkezdés előtt 60 nappal lehet megkezdni az utalványok elköltését, 2018. december 31-ig érvényesek az utalványok.

error: Content is protected !!