ÍGY KAPHATUNK PLUSZ 20 EZER FORINTOT A FIZETÉSÜNK MELLÉ JANUÁR 1-TŐL!

Havi 20,000 forint jár a fizetésünk mellé pluszban >>>

Nem változott az előző rendszerhez képest, így az alábbi szolgáltatások adómentesen adhatóak:

• Kulturális rendezvény belépő (50 ezer forintig)
• Sportbelépők, és sportbérletek
• Kockázati élet-; és betegségbiztosítás
• Lakáscélú hitel törlesztése (maximum 5 millió forintig)

Változást jelent, hogy az eddig megszokott 34,51% adókulcs mellett csak készpénz, valamint a SZÉP-kártya adható. 100 ezer forint készpénz, és 100 ezer forint értékű SZÉP-kártya adható a közszférában, a magánszférában pedig 100 ezer forint készpénz és 350 ezer forint értékű Szép kártya adható..
49,98% adót kellene fizetnie a munkáltatónak az összes többi korábbi cafeteria elem után:
– önkéntes nyugdíjpénztár,
– Erzsébet-utalvány,
– bérlet,
– vagy munkahelyi érkeztetés, ) így nem lesz jellemző, hogy ezeket lehessen választani.
Ezért várhatóan nem fogják ezeket a munkáltatók felajánlani.
Az valószínű, hogy szinte mindenki , természetesen akinek van cafeteria-ja, az akár 8.333 forinttal több pénzt visz haza havonta.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak új helyzete
Ezután nem adhatóak a kedvezményes adókulccsal, ezért előreláthatóan a munkáltatói befizetések drasztikus visszaesésére,és az esetleges megszűnésére lehet számítania. Az egyes pénztáraknál eltér a munkáltatói befizetések aránya, derül ki az MNB adataiból, de így is általában 30-40%-át teszik ki az összes tagdíjnak (van ahol 46% ez az arány). Jelentős változásokra lehet számítani, amennyiben ezek az összegek nem folynak be.
Pedig eddig az egyetlen olyan nyugdíj előtakarékosság a 3 közül az önkéntes nyugdíjpénztár volt, amelynek a díjait a munkáltatónk is fizethette. Ennek ellenére úgy néz ki, ezekből a változásokból mi profitálhatunk.

Az új cafeteria-n keresztül plusz 20 ezer forintot kaphatunk

Ha pénzügyileg tudatosak vagyunk, akkor új lehetőségeket rejtegethet számunkra ez a cafeteria. Ha ezt az éves 100 ezer forintot készpénzben megkapjuk, és ezt az összeget nem költjük el, hanem befizetjük valamelyik nyugdíj előtakarékosságba. Így a magasabb összegből nagyobb nyugdíj kiegészítésünk lesz és 20%-os adókedvezményt is igénybe vehetünk még ezekre a befizetésekre is. Ez pedig, ha kiszámoljuk , akkor láthatjuk, hogy éves szinten plusz 20 ezer forintot jelent még számunkra.

Például, ha fizetünk 10 évig fizetünk egy éves 200 ezer forintos nyugdíjbiztosítást (bruttó 6% hozammal számolva indexálás nélkül), akkor a 10. év végén összesen 2.706.465 forintunk lesz , amiből 400 ezer forint a jóváírt adókedvezmény. Ha szintén ebbe a nyugdíj megtakarításba helyezzük el, a cafeteria 100 ezer forintunkat akkor a 10. év végén 4.061.588 forintunk lesz , amiből 600 ezer forint jóváírt adókedvezményt kapunk, tehát 1,3 millió forinttal több pénzünk lesz a futamidő végén..

Ne habozzunk, hanem használjuk ki az új lehetőséget 2017-től!
Jó hírnek számít, tehát, hogy januártól végre úgy kapjuk meg a cafeteria egy részét, és arra költjük, amire szeretnénk. Érdemes ilyenkor a nyugdíjunkra gondolni, mert már 10 év alatt is több mint 1 millió forintot érhet nekünk ez a havi plusz befizetés.

Be the first to comment on "ÍGY KAPHATUNK PLUSZ 20 EZER FORINTOT A FIZETÉSÜNK MELLÉ JANUÁR 1-TŐL!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


2 × négy =

error: Content is protected !!