Így vernek át az új kétezresekkel – Itt vannak a legfontosabb tudnivalók >>>

Így vernek át az új kétezresekkel – Itt vannak a legfontosabb tudnivalók >>>

TÉNYLEG NAGY BAJ VAN AZ ÚJ KÉTEZRESEKKEL? MEGSZÓLALT A MAGYAR NEMZETI BANK! ÉRDEMES ÓVATOSNAK LENNI!

Még alig vannak forgalomban a vadonatúj kétezresek, de mégis már rengeteg panaszkodnak, nagyon sokan úgy vélik,hogy nagyon könnyű összetéveszteni a húszezressel, így komoly gondok származhatnak az új pénzből! Sajnos a félelme nem alaptalan >>> A legtöbben attól tartanak, hogy az időseket pofonegyszerű lesz megtéveszteni az új pénzzel, hiszen ők jóhiszeműbbek és sajnos sokan közülük már látnak, olyan jól, mint a fiatalabb korosztály!

Volt, aki rosszul adott vissza, más csak fizetéskor vette észre, hogy húszezres helyett kétezrest nyújtott át. Az új kétezres nagyon hasonlít a húszezreshez, sokak szerint könnyű összetéveszteni őket. Egyesek szerint lesznek, akik a hasonlóságot idősek átverésére használják majd.

A megkérdezettek közül konkrétan volt, olyan is aki így nyilatkozott >>>

“Én azzal szoktam sunyizni, hogy a mostani kétezrest, azt be tudjuk most még húszezresnek nyújtani (…) és ha berejted kettő-három közé, akkor azt elhiszik, hogy egy húszas.”
Hogy mit válaszolt az MNB a kérdésre >
“az MNB szakmailag nem tartja indokoltnak, hogy a kérdéssel foglalkozzanak.” A probléma azonban létezik és foglalkozni kell vele! Ezt meg is tették, ugyanis tegnap este több hír- és szórakoztató műsorban is előkerült ez a jelenleg nagyon aktuális és fontos téma. “Összecserélhető, ha valaki nem lát jól” – nyilatkozta egy idős hölgy az RTL Híradónak; míg egy úr szerint a jellege és az összbenyomás alapján igenis van hasonlóság.

AZ MNB egyébként még azt mondta, hogy minden panaszt ki fognak vizsgálni, de véleményük szerint nem fognak tömegek jelentkezni ezügyben.Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke szerint “nagyon jó színdinamikájú sorozatot tudtunk letenni az asztalra”.

error: Content is protected !!