INGYENES KORREPETÁLÁS, TANSZEREK, RUHÁK GYEREKEKNEK! MUTATJUK HOL KÉRHETI!

INGYENES KORREPETÁLÁS, TANSZEREK, RUHÁK GYEREKEKNEK! MUTATJUK HOL KÉRHETI!

Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén negyedik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampánya során – közölte a szervezet.

 A közlemény szerint adományozni a 1353-as adományvonal hívásával, banki átutalással, a TESCO áruházakban vásárolható kuponokkal, valamint a segélyszervezet online felületének segítségével lehet. A befolyt pénzből finanszírozzák majd például a nyári balatongyöröki fejlesztőtábort.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a kampányindító sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy sok szó esik a gyerekszegénység “materiális” dimenzióiról: a nem megfelelő étkezésről, a szegényes öltözetről, vagy éppen a fűtetlen lakásról.

A segélyszervezet azonban a szegénység kevésbé látványos aspektusaira is szeretné felhívnia a figyelmet, úgy mint a biztonságos otthon hiánya, a közösségi élmények, a szabadidős programok, illetve a nyaralás elmaradása.

Mitől felhőtlen a gyerekkor?

A kampányhoz kapcsolódóan országos reprezentatív kutatást készített a Kutatópont Kft. arról, mitől igazán felhőtlen a gyermekkor, mire van szükség a gyermekek egészséges fejlődéséhez. A válaszadók szerint a biztonságos otthon és a harmonikus családi környezet, a megfelelő étkezés és ruházat a legfontosabbak. A válaszadók több mint fele szerint a hasznos szabadidős programok – családi nyaralás, barátokkal töltött idő – is kifejezetten szükségesek.

A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek egyharmada úgy érzi, nincs elég pénze ahhoz, hogy mindent megadjon gyermekének, a válaszadók 14 százalékának gyermekét pedig már érte hátrányos megkülönböztetés szerényebb anyagi helyzetük miatt az iskolában vagy az óvodában.

Az Ökumenikus Segélyszervezet kilenc központban – Budapest, Kaposvár, Kastélyosdombó, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Szendrő, Olaszliszka, Orosháza – nyújt rendszeres és személyre szabott segítséget gyermekeknek.

A tárgyi támogatás – élelmiszer, ruha, tanszer – mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy egyéni és közösségi fejlesztő programokkal segítsék a rászorulók felzárkózását. Az évente 1500 gyereket elérő Kapaszkodó programban biztosítanak többek között korrepetálást, mozgásterápiás fejlesztést, pályaorientációs tanácsadást, pszichológust és logopédust is.

Be the first to comment on "INGYENES KORREPETÁLÁS, TANSZEREK, RUHÁK GYEREKEKNEK! MUTATJUK HOL KÉRHETI!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


kilenc − 2 =

error: Content is protected !!