JÚLIUSTÓL FELÉRE CSÖKKEN SOK MAGYAR CSALÁD CSALÁDI PÓTLÉKA >>> OSSZÁTOK MEG …

JÚLIUSTÓL FELÉRE CSÖKKEN SOK MAGYAR CSALÁD CSALÁDI PÓTLÉKA!

Az Ausztriában élő dolgozók otthon hagyott gyermekei után nagyon durván csökkentik a családi pótlékot, közel a felére, a jelenlegi 150 euros családi pótlék helyett ezután már csak havi 82 euros családi pótlék jár majd!

A szabályozás lényege, hogy az ottani munkanélkülieket álláshoz juttassák, így ez érinti a tartósan kint dolgozó és az ingázó magyarokat is.

A magyar kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, de egyelőre sajnos biztosnak látszik az osztrákok elhatározása és lehet, hogy a magyar kormány semmit sem tehet az ott dolgozók érdekében, hiszen ez Ausztria belügye.

Sophie Karmasin osztrák család- és ifjúságügyi szövetségi miniszter kiemelte: a családi pótlék nem függ sem keresettől, sem társadalombiztosítási jogviszonytól, a funkciója az, hogy “kiegyenlítse” a költségeket a gyermekes és a gyermektelen családok között. Hangsúlyozta: azt szeretnék elérni, hogy egész Európában az adott ország életszínvonalához igazítsák a gyermekes családok támogatási rendszerét.

Az osztrák parlament által tervezett családtámogatási változtatás nyomán az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók 50 százalékkal kevesebb pénzhez jutnának, ami a magyar kormány szerint elfogadhatatlan – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján, miután tárgyalt az osztrák család- és ifjúságügyi miniszterrel, Sophie Karmasinnal.

Balog Zoltán felidézte: az osztrák parlament csökkenteni akarja az Ausztriában munkát vállaló magyarok, románok, csehek családtámogatását, hogy csak annyit kapjanak, amennyit abban az országban kapnának, ahonnan jöttek. Ez 50 százalékos csökkentést jelentene a magyar munkavállalóknak, ezt nem tudjuk elfogadni – jelentette ki, hozzátéve, hogy az egyenlő bánásmód elvét és a jelenlegi európai szabályozást megfelelőnek tartják. Aki ezen változtatni akar, annak kell megindokolnia, miért akar ezen változtatni, mi nem tartjuk szükségesnek – szögezte le.  Forrás : MTI

Be the first to comment on "JÚLIUSTÓL FELÉRE CSÖKKEN SOK MAGYAR CSALÁD CSALÁDI PÓTLÉKA >>> OSSZÁTOK MEG …"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


nyolc + nyolc =

error: Content is protected !!