Korkedvezményes nyugdíj 2017/2018 – Felháborodtak a korkedvezményes nyugdíjasok

Korkedvezményes nyugdíj 2017/2018 – Felháborodtak a korkedvezményes nyugdíjasok

A Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOÉ) igazságtalannak tartja, hogy a nyugdíjasoknak járó 10 ezer forint összegű Erzsébet utalványt a kormányzat megküldte a külföldön élő nyugdíjasoknak is, mely több tíz millió forint kiadást jelentett az adófizetők pénzéből – tette közzé az adózóna.hu.

Az egyesület szerint érthetetlen, hogy a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek, akik a valótlan állítások ellenére nem segélyt kapnak, hanem a befizetett járulékoknak megfelelő jogos – bár a kormány által már csökkentett – juttatásban részesülnek, csak feltételekkel küldtek Erzsébet-utalványt. Tették ezt arra hivatkozva, hogy a járandóság mellett megkeresett jövedelmük meghaladta a minimálbér 18-szorosát. A KNOÉ vitatja ennek jogosságát és nem érti a kormányzat e réteg irányában gyakorolt diszkriminatív lépéseit.

Méltánytalannak tartják, hogy a mindenkori szja-val csökkentett járandóságban részesülőknek, akik a nyugdíjszerű ellátás mellett dolgoznak és többet keresnek éves szinten, mint a jogszabályi korlát, azoknak nem küldtek utalványt, holott ők fel tudnák használni.

Szerintük nem magyarázat erre, hogy magas a jövedelmük, hiszen a magas nyugdíjat kapó állampolgárok is megkapták ezt a juttatást. “Vagy nem mondott igazat a miniszterelnök, amikor egyszeri juttatást ígért a nyugdíjasoknak, korábbi munkájuk elismeréseként? Vagy félrevezette a kormány az Európai Parlamentet, hogy a járandóság is nyugdíj, csak átnevezték? Ez csak a társadalombiztosítás átalakításának a része”? – teszi fel a kérdést az egyesület, felszólítva a kormányt, hogy egyértelműen nyilatkozzon a témában.

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


14 − tizenegy =

error: Content is protected !!