Megérkezett Magyarországra az Uj generációs Dacia Duster 2018 – képek ITT

Megérkezett Magyarországra az Uj generációs Dacia Duster 2018 – képek ITT

Felveszi a versenyt a nagyokkal.

Megérkezett Magyarországra az első nagyobb csokornyi második generációs Dacia Duster, aminek örömére néhány kollégával felkapaszkodtunk a szórványosan hóval fedett, de többnyire csak esővel áztatott budapesti Hármashatár-hegyre, hogy a görög márványbánya után hazai utakon is bizonyíthasson az egyik legkedveltebb diszkontáras SUV. Továbbra is a Sandero a márka húzómodellje, de a Duster is igencsak keresett, melyet jól mutat az is, hogy 1,1 millió darabbal veszi ki a részét a 4,8 millió példányos Dacia-értékesítésből, ezzel stabilan tartva a dobogón bronzérmet érő helyet.

Külső
Ha csak egy mérőszalag lett volna nálam, akkor biztosan nem tudtam volna megállapítani, hogy a régi vagy az új Dacia Dusterrel állok szemben, mert a milliméterek terén nem jött változás a Duster életében. Maradt 4341 milliméter hosszú, 1804 milliméter szélességű és 1693 milliméter magas, tehát a mélygarázsokban sem kell attól félni, hogy leborotváljuk a tetejét. Szemből sem drámai a változás, a legfőbb vonalak megmaradtak, de az arányokon kicsit reszeltek a tervezők, így kerültek a már LED-es menetfénnyel felszerelt lámpák távolabbra egymástól, ezzel szélesebb lett a hűtőmaszk is, alulról pedig sokkal feltűnőbben nyújtózkodik fel az ezüsttel fújt műanyag, haspáncélra utaló dekorelem.

Hangyányit feljebb fut az ablakvonal – plusz biztonságérzet, mínusz kilátás – és jóval hangsúlyosabbak lettek a kerékjárati ívek, a menő domborítások alatt pedig már akár 17 colos alufelnik is figyelhetnek. Bár sokkal őszintébb és kényelmesebb is a kisebb acélkerekű, ballonosabb gumikkal szerelt változat. Kétségkívül az egyik legkirályabb stíluselem a sárvédőre függőlegesen felfutó műanyag – mely halványan emlékeztet a Range Roverek kopoltyújára -, tetején apró 4WD logó jelzi az összkerékhajtású változatot. Mondjuk a masszívan kilógó műanyag küszöb miatt senki nadrágszára nem úszta meg sár nélkül a menetpróbát. Mivel a Dustert terepen is használják, ezért jó hír, hogy a rövidebb túlnyúlások okán javultak a terepszögek is, így elöl 30, hátul 33 fokos. A rámpaszöge pedig 21 fok, hasmagassága 210 milliméter.

Valószínűleg oldódott a dizájnerek hangulata, mire az autó végére értek, mert a Duster hátulján már valóban világosan érzékelhető változások történtek. Az eddigi függőleges helyett megjelentek a sokkal szerencsésebb, vízszintes vonalak, hogy optikailag egy kicsit rácsaljanak pár milliméter extra szélességet. Jellegzetesebb lett a már valahonnét mindenkinek ismerős, marmonkannás hátsó lámpa, melynek részekre osztott négyszög mintázata visszaköszön elöl, a hűtőrácson is. Körbejárva a Dacia Dustert, még felfedezhetőek itt-ott plusz domborítások és egyéb apróságok, így árnyalatnyival komolyabb autó benyomását kelti.

Oriási a kereslet az új Dusterre, alig győzik a gyártást. Fiatalok, idősek nagy kedvence.

Neked mi a véleményed róla?

Kisorsoljuk ezt a gyönyörű 2018-as Dacia Dustert!
Csak két dolgot kell tenned.
Csatlakozz a duster 2018 club-hoz.Keres a facebookon
Oszd meg ezt a posztot.
Sorsolás februar 28
Sok sikert!

4 Comments on "Megérkezett Magyarországra az Uj generációs Dacia Duster 2018 – képek ITT"

 1. Balogh Gyuláné | 2018-02-23 at 07:46 | Válasz

  Nagyon jó kocsi ,,,már van a családba ,,szeretjük .

 2. REHA JÓZSEF | 2018-02-24 at 11:53 | Válasz

  Nagyon szép autó, és nagyon jók a paraméterei!!!

 3. REHA JÓZSEF | 2018-02-24 at 11:55 | Válasz

  Nagyon szép autó, és nagyon jók a műszaki paraméterei!

 4. Bodáné Nagy Krisztina | 2018-02-24 at 13:58 | Válasz

  Leszeretném cserélni egy ideje a régi kis autonkat nagyobbra. Ez egy kiváló alkalom lenne. Nagyon drukkolok,hogy én legyek a szerencsés nyertes.Nagyon tetszik a Dacia Duster.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*