Minimálbér és ápolási díj összege 2019: Minimálbérre emelnék az ápolási díjat >>>

Minimálbér és ápolási díj összege 2019: Minimálbérre emelnék az ápolási díjat >>>

A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület aláírásgyűjtésbe kezd azért, hogy emelkedjen az otthoni ápolásért járó díj. Azt szeretnék, ha legalább a minimálbér összegét megkapják azok, akik családtagjukat gondozzák.

A beteg rokonokat ápoló emberek ma havi 52 ezer forintos pótlékot kapnak, ami gyakran a beteg gyógyszereire sem elég. A Lépjünk, hogy léphessenek! Egyesület azt szeretné elérni, hogy a pótlék legalább a minimálbér összegét elérje.

„Ezek a hozzátartozók, akik ápolják őket, jelenleg egy segélyt kapnak, akár 20-30 éven keresztül, aminek a legmagasabb összege 52 ezer forint, ami az emelt családi pótlékkal együtt 75 810 forint. Ebből kell két embernek megélnie. Mi úgy gondoljuk, hogy ez lehetetlen, és azt szeretnénk, hogy ezt az otthonápolást elismerjék munkaviszonynak, foglalkoztatási jogviszonynak, és legalább a mindenkori minimálbér járna érte” – fogalmazott Csordás Anett, az egyesület elnöke a Hír Televíziónak.

A minimálbér összege jelenleg 138 ezer forint. A gondozási pótlék emelése mintegy 12 ezer embert érintene. Kapcsolódó cikk: Minimálbér

error: Content is protected !!