Most jelentették be >> Durván szigorítják a jogosítvány meghosszabbításának, megszerzésének szabályait!

Most jelentették be >> Durván szigorítják a jogosítvány meghosszabbításának, megszerzésének szabályait!

Most jelentették be! Durván szigorítják a jogosítvány meghosszabbításának, megszerzésének szabályait! A, B, C, D,E kategóriás jogosítvány esetén is!

Szigorítják a jogosítvány megszerzésének szabályait

Megváltoznak a jogosítvány megszerzésének a szabályai. A súlyos cukorbetegség eddig is kizáró ok volt, ám most már bizonyos szívbetegségek és más egészségügyi problémák esetén sem automatikus a jogsi megadása vagy meghosszabbítása – derült ki az M1 délutáni műsorából.

Január közepétől nehezebben kaphatnak vezetői engedélyt a krónikus betegek, többségüknek nem lesz elég a háziorvostól, vagy az üzemorvostól kérni a papírt. Például a cukor-, szív-, valamint az idegrendszeri problémákkal kezelteknek, a folyamatosan gyógyszert szedőknek friss szakorvosi véleményt, labor és egyéb diagnosztikai leleteket is be kell szerezniük – magyarázta Albert Péter vezetéstechnikai oktató.

A szigorítás célja természetesen a különböző típusú balesetek kockázatának csökkentése. Vannak olyan balesetek, amelyek nehezen kivizsgálhatók, de a műszaki hiba általában az esetek 1-2 százalékára ad magyarázatot. A balesetek többségét ugyanis az elalvás, a hirtelen rosszullétek, vagy a hirtelen halál okozza. A mostani változtatások ezeket a tragédiákat próbálják mérsékelni.

Az új szabályok értelmében nem kaphat jogosítványt a vezető, ha van eszméletvesztéssel, rosszulléttel járó betegsége, vagy olyan kórban szenved, amely befolyásolhatja mozgásképességét. Például a súlyos szívritmus-zavarban szenvedőktől biztosan megtagadható a jogosítvány.

Ezen felül a jogszabály több tucat olyan betegséget is felsorol, amelyek megléte esetén évenkénti szakorvosi felülvizsgálatot írnak elő. A hivatásos sofőröknek nem lehet meghosszabbítani a jogosítványukat, ha például beültetett szívritmus-szabályozó, vagy bármi egyéb szívműködést segítő eszköz van a mellkasukban. – Forrás : hirado.hu

Be the first to comment on "Most jelentették be >> Durván szigorítják a jogosítvány meghosszabbításának, megszerzésének szabályait!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


3 × kettő =

error: Content is protected !!