Munkavállalók figyelem >>> 32 ezer forintot kaphattok pluszban a fizetésetek mellé!

Friss hír >>> Munkavállalók figyelem >>> 32 ezer forintot kaphattok pluszban a fizetésetek mellé!

Az eddiginél szélesebb körben és jóval nagyobb összegben támogathatják az év elejétől munkavállalóik albérletét a vállalkozások – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium – NGM – szerdán közleményben. Az idén mintegy havi 32 ezer forinttal nő az albérlet-támogatás összege.

A mobilitási célú lakhatási adókedvezménnyel, az albérlet-támogatással öt éven keresztül élhet a munkáltató azon munkavállalói esetében, akiknek a lakóhelye legalább hatvan kilométerre van a munkahelytől, vagy tömegközlekedési eszközzel oda-vissza legalább három órára van a munkahelytől.

2017-ben kevesebb volt!

Tavaly az alkalmazottak a minimálbér 40%-át kitevő támogatáshoz juthattak havonta adómentesen, idén ez a mérték a minimálbér 60%-ára nőtt az első két évben: 2018-tól 51 ezer forint helyett 82 800 forinttal is támogathatja a munkáltató az alkalmazott lakhatását havonta. A harmadik és a negyedik évben a tavalyi 25-ről a minimálbér 40%-ára, az utolsó évben pedig 15%-ról 20%-ra nő az elérhető támogatás összege.

A közlemény szerint a feltételek is jelentősen enyhültek. 2018-tól az albérlet-támogatás a határozott idejű foglalkoztatottnak is jár, valamint munkaerő-kölcsönzésnél a kölcsönbe vevő vállalkozás is adómentesen nyújthatja az éppen nála dolgozó munkavállalónak. Tavaly nem kaphatott támogatást az a munkavállaló, aki lakás tulajdonjogával, haszonélvezeti jogával rendelkezett a munkavégzés helyén vagy annak környezetében.
Idén már az az alkalmazott sincs kizárva az albérlet-támogatásból, akinek van a munkahelye közelében lakása, de az haszonélvezeti joggal terhelt, vagy az ingatlan tulajdonjogának mértéke nem haladja meg az 50%-ot – közölték.

Idén továbbra is adómentes a munkavállalók elhelyezése azokban a munkásszállásokban, ahol egy lakóhelyiségben csak egy munkavállalót helyeznek el – 2016-ban legalább két embert kellett elhelyezni az adómentességhez ugyanabban a szobában. A lakhatási támogatás adómentes összegével, valamint a munkásszállás kialakítására, fenntartására, üzemeltetésére fordított kiadásokkal a cég még a társasági adóalapját is csökkenti. A kedvezménynek egyetlen korlátja van, az adózás előtti nyereség összeghatára, azt ugyanis nem haladhatja meg – közölte az NGM.

Be the first to comment on "Munkavállalók figyelem >>> 32 ezer forintot kaphattok pluszban a fizetésetek mellé!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


kettő × 2 =

error: Content is protected !!