ÖN TUDOTT ERRŐL? – MÓDOSÍTOTTÁK A CSALÁDI PÓTLÉKOT 2018 JANUÁR 1-TŐL!

ÖN TUDOTT ERRŐL? – MÓDOSÍTOTTÁK A CSALÁDI PÓTLÉKOT 2018 JANUÁR 1-TŐL!

FIGYELEM! MÓDOSÍTOTTÁK A  CSALÁDI PÓTLÉKOT 2018. JANUÁR 1-TŐL! ITT VANNAK A RÉSZLETEK!

AZ Emberi Erőforrások Minisztériuma módosító előterjesztést nyújtott be a családi pótlékhoz, a magyar családok legnépszerűbb családtámogatási ellátást 2018. január 1-től módosították.Kiterjesztették  a családi pótlékra való jogosultságot! Ez jár azon gyermekek után is, akiket súlyos fogyatékosságuk vagy tartós betegségük miatt 30 napot meghaladóan szociális intézményben helyeznek el.

EZ NAGYON ANGYON SOK CSALÁDNAK JELENT MOST PLUSZ PÉNZT!!!

Ekkor a pótlékot az intézményben nyújtott iskolai oktatáshoz vagy fejlesztő nevelési-oktatási tevékenységhez való hozzáférés érdekében kellene biztosítani.Az EMMI új rendelete nem csupán a családi pótlékot módosította az idei évtől, hanem az anyasági támogatás, a GYET vagyis a főállású anyaság, és a családok támogatásáról szóló törvényt is módosította .

A vadonatúj törvény szerint módosulnak a szociális üdültetés szabályai, Az Erzsébet programban való részvétel feltételei. Emellett egy vadonatúj családtámogatást is be fognak vezetni, ez pedig az örökbefogadó szülőknek fog járni, és nem mást mint az örökbefogadói díj, aminek összeg eddig még nem tisztázott, 2 verzió közül fog eldőlni, hogy mekkora összegű támogatást kapnak majd a szülők.Ami szinte biztos, hogy minimum az idei évi minimálbér összege lesz, ami 138 ezer forintot jelent.

Ez egy gyermek örökbefogadása esetén a minimális összeg, amit majd megkapnak az örökbefogadó szülők, de ha testvérpárt fogadnak örökbe, akkor akár több, mint 550 ezer forint támogatást is kaphatnak!

Be the first to comment on "ÖN TUDOTT ERRŐL? – MÓDOSÍTOTTÁK A CSALÁDI PÓTLÉKOT 2018 JANUÁR 1-TŐL!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*