Óraátállítás: 2017 október 29-én, hajnali 3 óráról 2-re kell átállítani az órákat >>>

Óraátállítás: 2017 október 29-én, hajnali 3 óráról 2-re kell átállítani az órákat >>>

Tavaly az év vége attól volt hangos, hogy eltörlik az óraátállítást, egyik nap erről nyilatkoztak a másik nap kiderült, hogy valami gond van vele, a harmadik nap arról szóltak a hírek, hogy a Parlamentben nem szavazták meg az óraátállítás eltörlését, sőt olyan híreket is olvashattunk, hogy unios szabályozás alatt áll, így Magyarország önhatalmúlag nem törölhetni el! Nos, hogy mi az igazság azt sajnos lassan már senki sem tudja!A lényeg, hogy idén tavasszal még biztosan át kell állítani az órákat!

Nem nagyon szeretjük, sőt egy órával kevesebbet is alhatunk, de legalább ez már a tavasz egyik hamisíthatatlan, biztos jele! A legtöbben utálják az óraátállítást, sokan megkérdőjelezik, hogy miért van rá szükség, sokan csak egyszerűen tudomásul veszik, hogy van és kész! Eredetileg azzal a céllal vezették be, hogy plusz egy óra természetes fényt kapjunk, többet lehessünk a szabadban, kevesebb legyen az energiafogyasztás és a világosságnak köszönhetően a bűnesetek száma is csökkenjen.Nos mára már valószínűleg ezeket a célokat nem szolgálja az óraátállítás, hiszen a feje tetejére fordult a világ.

AMI TÉNY, hogy az óraátállítást egy uniós irányelv is előírja, olyan könnyen nem szabadulhatunk meg tőle. mint gondoltuk, hiába vitték a Parlament elé, ennyire sajnos nem egyszerű a kérdés. Idén októberben az óraátállítás a következő időpontban lesz : október 29-én, vasárnap lesz, amikor is hajnali 3 óráról 2-ra kell átállítani az órákat. 1 órával többet alhatunk, vigyázat ne késsen el a munkahelyéről, mert a legtöbb főnök nem fogja jó néven venni!

AMIT MÉG TUDNI ÉRDEMES :

A számítógépek, laptopok, notebookok, tabletek, tévék automatikusan át fognak állni a nyári időszámításra a téliről, így nekünk plusz teendőnk nem lesz, ne állítgassunk rajtuk, mert ezzel már 2 óra mínusznál járnánk! Viszont a régebbi vágású karórák, a s ütő órája, a mikrohullámú órája nem fog átállni, ezt nekünk kell majd manuálisan beállítani.

FIGYELEM! A vonatok és buszok menetrendjét is érinteni fogja az óraátállítás! Ne szobrozzon feleslegesen a megállóban, inkább tájékozódjon mielőtt útnak indul!

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


tizennyolc − 10 =

error: Content is protected !!