Otp ügyfelek figyelem!!! >>> Leállt az OTP rendszere: támadásra figyelmeztet a bank

Otp ügyfelek figyelem!!! >>> Leállt az OTP rendszere: támadásra figyelmeztet a bank

Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől – olvasható az OTP honlapján. Az OTP egyik számlacsomagjához, a Simple-höz tartozó netbanki felület nyitóoldalára egyelőre be sem lehet lépni ez már mostanában nem az első eset sajnos.

Az OTP adathalász levélre figyelmeztet, az ebben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra vezetik a csalók az ügyfeleket. Az OTP Bank leszögezi, hogy soha nem kért és nem kér e-mailben ügyfél adatokat vagy a szolgáltatás megerősítését. A bank a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Az OTP Bank Simple számlacsomaghoz tartozó netbankjának nyitóoldalát sem lehet elérni hétfőn kora délután, a Chrome böngészőben az alábbi üzenet jelenik meg:


Forrás: Portfolio

A böngésző automatikus üzenetében pedig ez szerepel:

A(z) www.otpsimple.hu webhely rendes esetben titkosítást alkalmaz az Ön adatainak védelme érdekében. Amikor a Google Chrome most csatlakozni próbált, a(z) www.otpsimple.hu webhely szokatlan és helytelen hitelesítési adatokat küldött vissza. Ez olyankor fordulhat elő, amikor egy támadó megpróbálja magát kiadni a(z) www.otpsimple.hu webhelynek, vagy valamilyen Wi-Fi-bejelentkezési képernyő megszakította a kapcsolatot. Adatai továbbra is biztonságban vannak, mivel a Google Chrome még azt megelőzően megszakította a kapcsolatot, hogy bármiféle adatcserére sor kerülhetett volna.

A(z) www.otpsimple.hu webhelyet pillanatnyilag nem tudja felkeresni, mert a webhely HSTS-t használ. A hálózati hibák és támadások rendszerint átmenetiek, ezért az említett oldal később valószínűleg már működni fog.

Az OTP arra kéri az ügyfeleket, hogy ha valaki az adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben!

Be the first to comment on "Otp ügyfelek figyelem!!! >>> Leállt az OTP rendszere: támadásra figyelmeztet a bank"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*