SZENZÁCIÓ! ÚJ TÁMOGATÁS ÉRKEZIK, HAVI 82.200 FORINTOT KAPHAT BÁRKI! FELTÉTELEK:

OSSZÁTOK MEG >>> SZENZÁCIÓ! ÚJ TÁMOGATÁS ÉRKEZIK, HAVI 82.200 FORINTOT KAPHAT BÁRKI! FELTÉTELEK 2019-től:

Jövő január 1-től változhat a mobilitási célú lakhatási támogatás – adómentes albérleti térítés – szabályozása. Várhatóan még többen, még nagyobb értékben kaphatják ezt a juttatást 2018-tól a munkáltatójuktól.

Az Országgyűlés elfogadta azt az adótörvény csomagot, amely a hatályba lépését követően jövő év elejétől érinti az adómentes albérlet térítés szabályait. Ez azt jelenti, hogy jövőre várhatóan még többen, még nagyobb értékben kaphatják ezt a juttatást a munkáltatójuktól – tájékoztatott Fata László cafeteria szakértő.

Mint mondta, a mobilitás célú lakhatási támogatást a munkaviszony létrejöttét követő öt éven keresztül adhatja a munkáltatató változó mértékben a munkavállalói számára. Ugyanazon munkaadó által a foglalkoztatás első 24 hónapjában adómentesen havonta a minimálbér negyven százalékáig terjedhet idén a juttatás értéke. Jövő január 1-től maximálisan a minimálbér hatvan százaléka lehet majd. A 2018-ra várható 138 ezer forintos minimálbér estén ez havi maximum 82.800 forintos adómentes juttatást jelenthet majd.

Fata László közölte, a foglalkoztatás második 24 hónapjában már kevesebbet adhat a munkáltató. A havi érték idén a minimálbér 25 százalékáig terjedhet lehet, jövőre azonban negyven százalék lehet. Ezt követően még 12 hónapig húsz százalékos támogatás lenne adható adómentesen 2018-ban a 2017-es 15 százalékos maximum helyett.

Kiemelte, a támogatás adómentességének feltétele, hogy a munkavállaló legalább heti 36 óra munkaidejű munkaviszonyt létesítsen a munkáltatóval. Míg idén kizárólag a határozatlan idejű munkaszerződéssel foglalkoztatott személyek kaphatnak ilyen adómentes támogatást, addig 2018-ban, az elfogadott módosítás hatályba lépését követően már a határozott idejű heti legalább 36 órában foglalkoztatott munkavállalók is részesülhetnek ebből a juttatásból.

Hatvan kilométeres távolság vagy három órás utazás az egyik feltétel

Emellett lényeges szempont még, hogy a munkavállaló állandó lakóhelye és a munkavégzés helye legalább hatvan kilométerre legyen egymástól, vagy a munkavégzés helye és az állandó lakóhelye közötti, naponta, tömegközlekedési eszközzel történő oda- és visszautazás ideje a három órát meghaladja.

Fata László hangsúlyozta, míg idén minden közelben lakástulajdonnal rendelkező munkavállalót ki kell zárnunk a támogatásból, addig jövőre – az új szabályok szerint – a közelben lévő lakás kisebb mértékű tulajdonjoga nem jelenthet akadályt a mobilitás célú lakhatási támogatás megvalósításánál.

error: Content is protected !!