SZEPTEMBER 1-JÉN ÚJABB KOMOLY ANYAGI SEGÍTSÉGET KAP, AKI LAKÁST VAGY CSALÁDI HÁZAT AKAR VENNI! ITT VANNAK A LEGFONTOSABB PONTOK AZ ÚJ KEDVEZMÉNYRŐL >>>

Több milliós támogatást kapnak a lakásvásárlók!!!

Szeptember 1-től lehet igényelni a minősített fogyasztóbarát lakáshiteleket a Takarék Csoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezetnél és a 2 banknál, a Pannon Takarék Banknál és a Mohácsi Takarék Banknál, 5 és 10 éves kamatperiódusra – közölte a Takarék Csoport.Július 5-én fogadta el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a TakarékCsoporthoz tartozó 48 takarékszövetkezet és két bank pályázatát a minősített lakáshitelek forgalmazására.

A minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet elsőként a Takarék Csoporthoz tartozó FHB Kereskedelmi Bank termékenyerte el, amelynek fiókjai már július 1-től fogadják az 5 és 10 éves kamatperiódusra felvehető hitelekre szóló igényléseket.

Az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a minősítési keretrendszer megalkotásával sztenderdizált, összehasonlítható és fogyasztóbarát jellemzőkkel bíró lakáshitel-termék elterjesztését tűzte ki célul.A testület – a pénzintézetekkel konzultálva – május közepén határozta meg a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek főbb jellemzőit. Ezeknek a hiteleknek a kamatfelára nem haladhatja meg a 350 bázispontot, a folyósítási díj legfeljebb a hitelösszeg 0,75 százaléka, de maximum 150 ezer forint lehet.

Az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg egy százalékát, a lakástakarék-pénztári betétből pedig az előtörlesztés a szerződés szerint elérhető megtakarítás és a hozzá kapcsolódó állami támogatás mértékéig díjmentes. A hitelbírálat határideje az értékbecslés rendelkezésre állását követően 15 munkanap.

Be the first to comment on "SZEPTEMBER 1-JÉN ÚJABB KOMOLY ANYAGI SEGÍTSÉGET KAP, AKI LAKÁST VAGY CSALÁDI HÁZAT AKAR VENNI! ITT VANNAK A LEGFONTOSABB PONTOK AZ ÚJ KEDVEZMÉNYRŐL >>>"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


tizenöt − 5 =

error: Content is protected !!