TÖBB EZER CSALÁD NEM KAP CSALÁDI PÓTLÉKOT OKTÓBERBEN SEM! HA ILYEN PAPÍRT KÜLDENEK KI ÖNNEK, AKKOR NE VÁRJON PÉNZT OKTÓBERBEN SEM>>>

TÖBB EZER CSALÁD NEM KAP CSALÁDI PÓTLÉKOT OKTÓBERBEN SEM! HA ILYEN PAPÍRT KÜLDENEK KI ÖNNEK, AKKOR NE VÁRJON PÉNZT OKTÓBERBEN SEM>>>

Sokkal kevesebb az igazolatlan hiányzás, mint néhány éve, de így is több ezer családtól veszik el az iskoláztatási támogatást az iskolakerülés miatt.

Rétvári Bence válaszából kiderült: az előző tanévben 3217 iskolás volt, aki legalább 50 órát hiányzott igazolatlanul. Ez az a hiányzásszám, ami felett megvonják a családtól az iskoláztatási támogatást. -írja a hvg.hu.

ÖNT IS ÉRTESÍTIK, HA GYERMEKE ANNYIT HIÁNYZOTT, HOGY MÁR NEM JOGOSULTAK A CSALÁDI PÓTLÉKRA! HA ILYEN PAPÍRT KAP, EGY DARABIG NE SZÁMÍTSON PÉNZRE!
Jó hír is van :

A négyéves gyermekek több mint 95 százaléka óvodás

Magyarország már 2016-ra teljesítette azt az Európai Unió által 2020-ra kitűzött célt, hogy a négyéves gyermekek legalább 95 százaléka vegyen részt az óvodai nevelésben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 hírcsatornán kedden.

Rétvári Bence hangsúlyozta, a kötelező óvodáztatásról szóló intézkedés azt a célt szolgálta, hogy csökkenjen a különbség a gyerekek képességei között akkor, amikor elkezdik az iskolát. Ez a különbség a hétéves gyerekek között a kötelező óvodáztatás előtt akár másfél év is lehetett – tette hozzá.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy több mint háromszorosára, 92 ezerről 318 ezerre nőtt azoknak az óvodásoknak és bölcsődéseknek a száma, akik ingyenes étkezésben részesülnek.

Az iskolákkal kapcsolatban hangsúlyozta: a szülőknek oda kell figyelniük arra, hogy a gyerekük iskolába járjon, az eddig bevezetett intézkedéseknek köszönhetően jelentősen, 13 ezerről 3 ezerre csökkent az igazolatlan órákkal rendelkezők száma az elmúlt években. Hozzátette, a szülőket lépcsőzetes rendszerben értesítik: már az első igazolatlan óra után, majd 10, 30, illetve 50 igazolatlan óra miatt.

Be the first to comment on "TÖBB EZER CSALÁD NEM KAP CSALÁDI PÓTLÉKOT OKTÓBERBEN SEM! HA ILYEN PAPÍRT KÜLDENEK KI ÖNNEK, AKKOR NE VÁRJON PÉNZT OKTÓBERBEN SEM>>>"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


tizenhat − 4 =

error: Content is protected !!