Új támogatás igényelhető Szeptember 1-től >>> akár 3 milliót adnak!

Új támogatás igényelhető Szeptember 1-től >>> közel 3 milliót adnak bárkinek!

Ha lecsúszott az egyetemről, főiskolásról egy fiatal, akkor sem kell csüggednie, vagy kényszerből húspogácsát sütögetnie egy évig, ugyanis számukra is elérhető a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását célzó projekt. A program résztvevői hasznos képzésekben részesülnek és minimum kétmillió, de maximum hárommillió forint vissza nem térítendő támogatásra jogosultak.

A pótfelvételi ponthatárok kihirdetése nem mindenki számára volt örömteli. Akik nem jutottak be az áhított egyetemre vagy főiskolára, most biztosan csalódottak, pedig nincs veszve minden. Úgy is felfogható, hogy most nyertek egy évet, s ez alatt az idő alatt akár saját vállalkozásukat is beindíthatják.

„A legfontosabb, hogy ne keseredjenek el, hiszen számos egyéb lehetőség áll rendelkezésükre. Ezek közül kiemelkedik a most induló, Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása program a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI), az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület (IVE) megvalósításában.

Ez a program az Észak-Alföld és Közép-Dunántúl régiókban élő, 18-25 év közötti pályakezdő, vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező fiatalok számára teszi lehetővé, hogy saját vállalkozást indítsanak. Ez remek lehetőség a felvételt nem nyert hallgatók számára is, hiszen nem csak szakmai képzésben részesülnek, és gyakorlati tudásra tesznek szert, hanem anyagi támogatást is kapnak a vállalkozás indításhoz” – mondta Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary operatív vezetője.

A GINOP 5.2.2 konstrukció keretében négyszáz új vállalkozás elindulását támogató Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása program során a fiatalok első lépésként üzleti képzésben részesülnek, mely lehetővé teszi, hogy minden szükséges tudást elsajátítsanak saját vállalkozásuk elindításához és működtetéséhez. Az üzleti képzés végeztével a résztvevők a megszerzett tudás és az elérhető segédanyagok felhasználásával, a vállalkozási ötletük megfogalmazásától eljutnak az üzleti terv elkészítésének fázisáig.

Ebben szakmailag felkészült és tapasztalattal rendelkező szakemberek, képzők és mentorok biztosítanak folyamatos tanácsadást és útmutatást, majd indulásuk első évében is segítik az újdonsült vállalkozásokat. Azok a résztvevők, akik a képzésből kikerülve, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkeznek és megalapították saját vállalkozásukat, valamint a folytatáshoz is kellően motiváltak, a Széchenyi 2020 keretében az Európai Szociális Alap támogatása révén minimum 2, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak újdonsült vállalkozásuk induló költségeinek fedezésére. Bár a vállalkozásindítási hajlandóság még mindig nagyon alacsonynak tekinthető a fiatalok körében, szerencsére vannak pozitív kivételek. Többen pont a felvételt nem nyert hallgatók közül kezdtek sikeres vállalkozásba.

„Sok inspiráló történettel találkoztunk, mint például Zsófié, aki tavaly jelentkezett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafikai szakára, akkor azonban nem nyert felvételt. Az egyetem helyett saját vállalkozásba kezdett és az eltelt egy évet munkával, vevői körének kiépítésével és cége megerősítésével töltötte. Idén sikeresen felvételizett, a programnak köszönhetően pedig csoporttársaival ellentétben már gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik, és maga tudja finanszírozza megélhetését” – tette hozzá Kovács Zsolt.

Be the first to comment on "Új támogatás igényelhető Szeptember 1-től >>> akár 3 milliót adnak!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


öt × négy =

error: Content is protected !!