Site icon 24 óra! – Friss hírek

Vissza nem térítendő támogatás fiatal gazdáknak 2018/2019

Vissza nem térítendő támogatás fiatal gazdáknak 2018/2019

Duplájára növelték a vissza nem térítendő támogatás összegét

Módosult az öntözéses pályázat benyújtási határideje, valamint az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege a duplájára nőtt. Ennek következtében egyéni projekt esetén maximum 1 milliárd, kollektív projekt esetén maximum 2 milliárd forintra lehet pályázni az öntözésfejlesztésre.

2016. május 11-én jelent meg a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését támogató felhívás, amelynek a meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 49,5 milliárd Ft. A pályázati felhívás a napokban módosult – írja cikkében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldala.

Egyrészt meghosszabbították a támogatási kérelem benyújtási határidejét. A támogatási kérelmek benyújtására ennek értelmében 2016. augusztus 1. napjától egészen 2020. augusztus 3. napjáig van lehetőség. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projekteket együttesen bírálják el.

 

Másrészről az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege megduplázódott. Ennek értelmében az egyéni projekt esetén maximum 1 milliárd Ft, kollektív projekt esetén maximum 2 milliárd Ft lehet.

Továbbá a pályázat kiegészült azzal, hogy a kedvezményezett – eltérő szakaszokban benyújtott – több kérelem alapján is jogosult támogatás elnyerésére. Azonban az elnyert támogatás együttes összege nem haladhatja meg a felhívás 5.3.1. pontjában szereplő, az igényelhető vissza nem térítendő támogatási összeg maximális értékét, amely egyéni projekt esetén maximum 1 milliárd Ft, kollektív projekt esetén maximum 2 milliárd Ft.

Az alábbi tevékenységekre vonatkozik vissza nem térítendő támogatás a felhívás keretében:

A pályázati kiírás részleteit erre a hivatkozásra kattintva érheti el.

Exit mobile version