10-20 centi hó is hullhat reggelig .Hol várható havazás és mennyi? MUTATJUK

10-20 centi hó is hullhat reggelig .Hol várható havazás és mennyi? MUTATJUK

Természetesen ez még semmire sem elég a síelőknek, de arra pont jó, hogy borítja a tájat és szép fehér minden hazánk legmagasabb pontja körül .

Egy mediterrán ciklon hoz többfelé sok csapadékot, a szeles időben szombaton nagyobb területen válthatja fel az esőt havas eső, havazás. …. Szivárog be a hideg. Tartósan hideg idő továbbra sem várható, de kedden reggel szállingózhat a az Északi-középhegységben.

Enyhébb idő, majd péntek délután hidegfront érkezhet

Szerdán nyugaton és délen lehetnek naposabb időszakok, máshol felhős időre készülhetünk. Kezdetben északkeleten, délután északon gyenge eső, kisebb havas eső még előfordulhat. Többfelé élénk, erős lehet a nyugati-északnyugati szél. Az enyhébb reggel után napközben 3-9 fokot mérhetünk.

Csütörtökön napos, csapadékmentes, szélcsendesebb, de reggel sokfelé párás, ködös időre számíthatunk. A fagyos reggel után napközben 4-9 fok valószínű.

Pénteken marad az enyhe, de szeles idő, délnyugaton 13 fokig melegedhet a levegő. Késő délután egy nyugat felől érkező hidegfront hatására eleinte eső, majd éjjel havas eső, havazás várható. Szombaton kezdetben a középső és keleti megyékben valószínű havas eső, havazás. A szél többfelé lesz élénk, erős. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Budapesti időjárás

Kedden többfelé naposabb időre ébredhetünk, viszont nyugaton már ekkor is előfordulhat havas eső, majd napközben a keleti, északkeleti tájak kivételével mindenhol megvastagszik a felhőzet, és kisebb eső, havas eső, a hegyekben esetleg még havazás is kialakulhat.

error: Content is protected !!