100,000 ft-ot kapnak sokan év végen a KORONAVÍRUS MIATT >>>

A fővárosi idősotthonok és hajléktalanszállók dolgozói 100 ezer forint jutalmat kapnak. A főváros meleg étellel segíti a szociális intézményeket, és harmincmilliós kerettel udvarzöldítési pályázatot hirdet meg lakóépületeknek – döntött Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva.

Veszélyhelyzet idején a törvényi rendelkezés értelmében a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét a főpolgármester gyakorolja. A budapest.hu oldalon csütörtökön tették közzé a Karácsony Gergely által meghozott döntéseket.

Karácsony Gergely aláírta a szociális munka napján beterjesztett javaslatot, így a Fővárosi Önkormányzat

100 ezer forintos külön juttatással ismeri el decemberben

az idősotthonokban és hajléktalanszállókon dolgozók rendkívüli áldozatvállalását a koronavírus-járvány második hulláma idején.

A jutalomban a fővárosi fenntartású szociális otthonok minden munkavállalója,

több mint 2500 munkatárs részesül, erre a főváros mintegy 300 millió forintot szán.

A koronavírus-járvány következményeinek enyhítéséért Karácsony Gergely a közgyűlés hatáskörében eljárva elrendelte, hogy az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet ellássa a Budapest területén hajléktalan- vagy más szociális ellátásban részesülő állampolgárok egészségének védelmét, alapszükségleteinek biztosítását szolgáló étkeztetési feladatokat is.

Az intézmény 39 ezer adag napi menüt tud biztosítani például a hajléktalanellátó intézményeknek, idősotthonoknak, családok átmeneti otthonának, főként azon intézményeknek, amelyek a karantén és a látogatási, illetve kijárási tilalom miatt bezárni kényszerültek.

A főpolgármester döntött arról is, hogy a főváros harmincmillió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet meg a budapesti társasházi és lakásszövetkezeti lakóépületek belső udvarainak zöldfelületi fejlesztésére.

 

error: Content is protected !!