1945 és 1963 között születettek figyelem! sok nyugdíjas kap plusz pénzt >>>

1945 és 1963 között születettek figyelem! sok nyugdíjas kap plusz pénzt >>>

60 százalékkal emelik a nyugdíjakat – itt a hivatalos bejelentés

Mintegy 60 ezer embert érint rehabilitációs kárpótlási nyugdíj-kiegészítés – mondta az emberi erőforrások minisztere az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Balog Zoltán előző nap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, korábban zömmel svábok lakta Hercegkúton tartott megemlékezésen jelentette be, hogy:

Hatvan százalékkal emeli a kormány mindazok nyugdíját, akik megjárták, megszenvedték a Gulág poklait az egykori Szovjetunióban.
A műsorban a miniszter azt mondta: 1945 és 1963 között minden törvénysértő ítélet elszenvedője megkapja az emelést. Valószínűleg március elején megkapják a januári és februári összeget, majd a márciusit. Áprilistól pedig mindenki az emelt összeget kapja majd. Ez nagyjából havi 12 ezer, éves szinten 150 ezer forintos pluszt jelent az érintetteknek.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából különleges műsorokkal jelentkeznek a Duna World és a Duna csatornák a hétvégén.

A Dunán február 25-én, szombaton 6.25-kor Isten kezében – Elizeus disszidálása 1950. szeptember 5. címmel vallási műsor kezdődik. 13.30-kor egy hétperces magyar filmetűdöt sugároz a Duna Jegyzőkönyv Mansfeld Péter emlékére címmel. 19:30-tól pedig a Mansfeld című magyar filmdrámát láthatják a Duna nézői A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján.

A Duna World adásába is bekerült számos az emléknaphoz kapcsolódó műsorszám, így a 7.30-kor kezdődő Szolgabarát – Találkozások Ferencz Ervin erdélyi ferences szerzetessel című magyar dokumentumfilm, és az Anyám levelei Sztálin elvtárshoz című magyar dokumentumfilm is 16.15-től. UFHS/MEFESZ 1957-1967 című 30 perces ismeretterjesztő film 19.20-kor kerül képernyőre, utána 21.30-kor kezdődik egy igazi klasszikus, a Szerelem című 1970-ben készült magyar filmdráma.

Szombaton a Duna World Olofsson Placid bencés szerzetespap, tanár életének állít emléket a szerzetes 100. születésnapjára forgatott Placid atya 100 című 26 perces dokumentumfilmmel, amely az 1946-ban a Gulagra hurcolt szerzetes történetét meséli el, míg vasárnap 21.30-kor az Ítéletlenül című 1991-es magyar dokumentumfilmmel adózik az áldozatok emlékének a csatorna.

3 hozzászólás

  1. Arról van valami adat hogy az említett korosztályból hányan vannak életben?

  2. erdeklodni szeretnek hogy nagyapapam mar nemel a lanyai elhalaloztak ijenkor a torvenyes unoka eszt megkaphatja?,kovécs nandorne

  3. Az én férjem már nem él !!!
    Kapok utána valamit ?.
    Ő kint dolgozott és meghalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!