2017-FIGYELEM! MEGVÁLTOZOTT AZ ADÓZÁSI HATÁRIDŐ!

2017-FIGYELEM! MEGVÁLTOZOTT AZ ADÓZÁSI HATÁRIDŐ!

 

A személyi jövedelemadó bevallásokkal kapcsolatos határidők a jogszabályok szerint állandóak, de a munkanapok és a munkaszüneti napok változásai miatt az adóbevallás 2017 évi határidejei is módosulnak kissé.

Adóbevallás 2017

A 2016. évi jövedelmeink bevallásával kapcsolatos határidők az alábbiak szerint alakulnak 2017-ben:

  • január 31-ig kell nyilatkozni a munkahelyen, hogy kéred-e a munkáltatói adómegállapítást – feltéve, hogy a munkahelyed vállalja annak elkészítését!
  • önadózók számára a munkáltatói igazolások kiadásának határideje törvény szerint 2017. január 31. Mivel ez munkanapra esik, így  tényleg eddig kell átadják a dolgozók részére a jövedelemigazolásokat.
  • az adókedvezményre jogosító igazolásokat jogszabály alapján 2017. február 15-ig kell kiadnia az egészségpénztáraknak, nyugdíjpénztáraknak, pénzintézeteknek.
  • március 20-ig kell a munkáltatói adóbevalláshoz a munkahelyen leadni az adókedvezményre jogosító igazolásokat
  • a 2016-os jövedelmekről szóló adóbevallás 2017 évi beadási határideje jogszabály szerint május 20., ez egy szombati nap, a határidő így meghosszabbodik 2 nappal és módosul 2017. május 22-re.

Az adóbevallás, szja bevallás határideje valóban május 20 (2017-ben május 22.) de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne hamarabb is beküldeni! Amint megérkezik az összes igazolásod, már szaladhatsz is a könyvelődhöz, adótanácsadóhoz az anyagoddal, ne hagyd az utolsó pillanatra.

2017-tól megcsinálja a NAV az adóbevallásod (erről azért jó, ha elolvasod ezt a cikket! NAV adóbevallás 2017-től: mese vagy valóság?)

Valóság: évről-évre egyre több és részletesebb adatot kell megadnunk. Például a családi kedvezményhez tavaly óta havi bontásban kell beírni a gyermekeink “minősítését”, eltartott vagy kedvezményezett eltartott-e.

Magánszemélyek adóbevallása és az adókülönbözet megfizetési határideje: 2017. május 22.

Be the first to comment on "2017-FIGYELEM! MEGVÁLTOZOTT AZ ADÓZÁSI HATÁRIDŐ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*