HA 90 EZER FORINT ALATT VAN A NYUGDÍJA EZT A PLUSZ PÉNZT MINDENKÉPPEN KÉRJE >>>

HA 90 EZER FORINT ALATT VAN A NYUGDÍJA EZT A PLUSZ PÉNZT MINDENKÉPPEN KÉRJE >>>

TÖBBEKNEK JÁR PLUSZ PÉNZ A NYUGDÍJUK MELLÉ! MINIMUM HAVI 2850 FT DE AKÁR TÖBB, MINT 7000 FORINT IS LEHET! IGÉNYELJE MINÉL ELŐBB HA A NYUGDÍJA 90 EZER FORINT ALATT VAN!

Új szabályok a méltányossági nyugdíjemelésnél!

Kivételes nyugellátás-emelés engedélyezésére az érintett személy, illetőleg meghatalmazottja vagy törvényes képviselője kérelme alapján kerülhet sor. A kérelemben meg kell jelölni azokat a különös méltánylást érdemlő körülményeket, amelyek megalapozhatják a kérelem teljesíthetőségét. (pl.: egészségi állapotról, közeli hozzátartozó egészségi állapotáról, gyógyszerköltségről, közüzemi díj elmaradásról szóló igazolás stb.)

Ki részesülhet kivételes nyugellátás-emelésben?
Kivételes nyugellátás-emelés engedélyezhető annak a nyugellátásban részesülő, az öregségi nyugdíjkorhatárt elérő személynek; a megváltozott munkaképességű özvegynek; a fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek eltartásáról gondoskodó özvegynek; továbbá az árvának, akinél a nyugellátás és rendszeres pénzellátás együttes havi összege nem haladja meg a 90.000 forintot.

Indokolt esetben ez az intézmény megemelheti méltányosságból a 90 000 Ft-ot meg nem haladó összegű havi jövedelemmel rendelkező kérelmező ellátását.

A jövedelmi összeghatár 2017-ben emelkedett 90 000 Ft-ra a korábbi 85 000 Ft-ról.

A kérelem benyújtásánál a kérelmezőnek figyelemmel kell lenni arra, hogy a fentiekhez kapcsolódó adatok megadásra kerüljenek.

Mikor kérhető a méltányossági nyugdíjemelés?

A kivételes nyugellátás-emelés 3 évente lehetséges.

Nem engedélyezhető kivételes nyugellátás-emelés annak a személynek, akinél a nyugellátás megállapításától, továbbá a korábbi kivételes nyugellátás-emeléstől számított 3 év még nem telt el.

Az emelés összege:

A méltányossági nyugdíjemelés összege legalább a nyugdíjminimum 10 %-a, azaz 2850 Ft, legfeljebb annak 25 %-a, azaz 7125 Ft.

7 hozzászólás

  1. 82 ezer a rokkantsági elláttásom sok a lakás rezsi a gyogyszereim cukorbeteg vagyok magas vernyomással mutet elott állok 9cm es csontot kell a sternumbol kimuteni.

  2. A férjm öregséginyugdijtkab most a nyugdija htvenhatezerforint én a felesége ábolásin vagyok vele mivelő agyan fekvőbeteg

  3. Beteg három éve szivmutyevolt emelet sujos tudőbeteg a renceres gyogyszerei havi negyven ezerforint tavaj agusztusban elveték a közgyogyot most jelenleg kozhazban van február19 kén bevite amentő azótabentvan sajnos nagyon roszálabotban volt élet és hálálköszt volt hat nabik az intenzivenfekut de azérletojan beteg mert meg fázot men tutam elég tuzifátveni mert kelet a gyogyszer joleneha ezel a nyugdij emelésel szegitenének rajtunk köszönyök Lázók Istvánné és Lázók István

  4. Kérem én rókát jaradekos vagyok nekem is jár hol lehet kérni kérem segítsenek mert nem tudom hol lehet eszt intézni

  5. Én 2-árva ellátást kapok és nyugdíj a három ellátás csak 67000 se van

  6. Ebben a témában nem vagyok érdekelt, de…… Miért kell igényelni mindenkinek külön-külön! S ha valaki nem tud erről a lehetőségről? Nem nézi az internetet? Nem mondja neki ezt senki? Akkor kimarad? Miért nem lehet igénylés nélkül ezt a problémát megoldani? A Nyugdijintézet minden adatot tud! Hivatalból azt is megtudhatja, hogy az alacsony nyugdiján kívül megfelel-e a további feltételeknek. Egyébként nem hiszem, hogy van-e olyan nyugdijas, akinek a nyugdija 90 ezer alatt van és nem küszködne rezsifizetéssel, vagy nem jelentene problémát az orvosság kiváltása, stb. stb. Ez az egyénileg történő igénylést egy kissé értelmetlennek és megalázónak tartom.
    Mint már emlitettem engem ez a kérdés nem érint, de ez a kérdés nem hagyott nyugodni.
    További szép napokat Üdv. Deák Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!