Bejelentették a kormányinfón! Sok helyen megszűnik a közmunka ! – vége a közmunkának! Nagyon komoly szigorítások jönnek! Közfoglalkoztatottak figyelem, sokaknak kell munkahely után néznie

Bejelentették a kormányinfón! Sok helyen megszűnik a közmunka ! – vége a közmunkának! Nagyon komoly szigorítások jönnek! Közfoglalkoztatottak figyelem, sokaknak kell munkahely után néznie

OSSZÁTOK MEG >>

40 milliárd a közfoglalkoztatottak munkaerőpiaci átvételére.A kormány negyvenmilliárd forintos programot indítannak érdekében, hogy minél több közfoglalkoztatottat vegyenek át a piaci munkaadók. Lázár János elmondta: jelenleg 216 ezer közfoglalkoztatott van, a cél, hogy számuk a következő öt évben 100 ezerre csökkenjen.

Mint elmondta, jelenleg 37 ezer olyan üres állás van, amelynek betöltéséhez nem szükséges szakképzettség. Rengeteg olyan álláshely van Magyarországon, amit könnyedén be lehetne tölteni közmunkában dolgozóknak, de sajnos a tapasztalat az, hogy a legtöbben belesüppedtek a Közmunka “kényelmébe” nem akarnak váltani, nem akarnak a piaci szférában dolgozni, mert ott nyilván jóval nagyobbak az elvárások, teljesíteni kell!Varga Mihály szerint ugyanis ma 33 ezer olyan, szakképzettséget igénylő munkahely van Magyarországon, amelyeket közmunkásokkal fel lehetne tölteni, a rendszer átszabása ezt tenné lehetővé. Most a kormány elkezdett egy olyan rendszer működtetésén gondolkodni, ami ösztönöznék a cégvezetőket, munkaadókat, hogy közmunkást vegyenek fel álláshelyikre.Ha ők is kapnak egyfajta ösztönzést arra, hogy a közmunka programból válasszanak maguknak munkaerőt, akkor sikeres lehet a program.

Lázár János elmondta a 77. kormányinfón azt is, hogy mostantól kezdve szigorúbb lesz az ilyen munkavállalás feltétele is, a közfoglalkoztatottaknak a járáson belül kell munkát vállalniuk, és amennyiben van számukra munka, azt el kell fogadniuk.Forrás cikk:hirado.hu

18 hozzászólás

  1. Pontosan itt az ideje, hogy ne azok a emberek tartsák el a dolgozni nem szerető, lézengő, potyaleső, naplopókat, akik becsületesen ledolgozzák a munkaidejüket !! !Azt a pénzt, amit ezek az utcánsétálgatók kapnak, inkább az egészségügyre kell ordítani !!! Én személy szerint, egy sajnálatos műtét után, aminek következtében bekerült egy kórházi baktérium a szervezetembe, nem önszántamból két évig nem tudtam a cégemnél dolgozni. Egy évig járt táppénz, aztán egy évig a feleségem fizetéséból éltünk és még a havi 7150 ft. Tb. is ebből kellett fizetnem, hogy egyáltalán kapjak ingyenes orvosi ellátást. Az otthonlétem alatt minden nap láttam az ablakon kinézve, hogy a Dehusz-os zöld mellényben délig csak cigarettáztak, viccelődtek és vigyorogtak a közmunkások. Délben megebédeltek, azután megindúltak a központ felé, hogy letelt a munkaidő !!! Na ezért kaptak némi fizetést.

    1. Kedves Juhász Gyula! 2 éve dolgozom közmunkásként, és egyszer sem lézengtem sem az utcán se pedig nem vagyok sem potyaleső, se naplopó, sőt kivétel nélkül ledolgozom a 8 órámat becsülettel a nem közmunkás kollégáimmal együtt és véletlenül sem jut eszembe, hogy a hatalmas 54.000 Ft.-os fizetésemért kevesebbet kellene dolgoznom, mint nekik, akik „rendes” dolgozók. Mellesleg a környékünkön nincs is nagyon más munkalehetőség. 58 évesen nem igazán költöznék az ország másik felére, Bár lehet, hogy ez óriási bűn 30 „becsülettel” ledolgozott év után.

    2. Felháborító a véleménye…
      32 év után kerültem utcára. Koromból adódóan és főleg, hogy nő vagyok sehol sem kapok állást. Bármilyen munkát elvállalnék mert egyedül élek és nincs más jövedelmem mint a közmunkabér ami nettó 52 ezer. Ebből tessék megélni!!!
      Tisztelt Juhász Úr! Meg kellene hallgatni a közmunkásokat is! Tele pén0ztárcával és teli hassal könnyen lehet osztani az észt!!!!

  2. Ez mind szép és jó, de mi van akkor, ha épp van, 1-2 18 év alatti gyermek otthon, és az apa kint melózik külföldön, de viszont az anyának jól jön az a kis falun belüli munka. Mert az oké hogy van sok gyár ahol van meló, de a gyerekekkel mit csináljon az ember? 😂

  3. Ez most vicc pl 3 diplomával menjenek el gyárba sorra mert a diploma megszerzése után nincs meló……..ja de ha van ismerős haver az az hátszél.
    Tisztelt Juhász úr nekem két szakmám van sajna a szakmába nem tudok elhejezkedni mert nincs oda illő hátszelem az ugy neked okés hogy így működik hmmm?
    Sugok valamit valahol a közmunkás többet melózik mint aki 4x 5x annyit keres csak azért hogy hátha bekerül de soha.
    Erre mit mond tisztelt uram????

    1. azért kíváncsi lennék arra a 3 diplomára, amelyikkel sehova nem lehet elhelyezkedni. Ugyanez a 2 szakmára is a kérdésem. Bár meg kell hagyni, azért nem mindegy, hogy Mo. melyik részéről beszélünk.

  4. Nem csak az utcán „lézengők” közmunkások! 30 évi becsületesen legolgozott munka után leépités kapcsán lettem közmunkás,közalkalmazottból. 48 évesen sem kellettem sehova ,mert öregnek tituláltak,most 58 éves vagyok gondolják,hogy valahova fel fognak venni? Közmunkásként nevetséges 54000ft-ért 8 órában dolgozok ugyanannyit ugyanazt amit az alkalmazottak. Na ehhez mit szól Juhász úr?

  5. Mindenki a közmunkásokat fikázza a sok hülye marha de azt senki nem tudja hogy egy némelyik mennyit dolgozik azért a kevés pénzért, ráadásul még többet is várnának el!
    Aki meg kapja a 120-180 ezres fizetést inkább hallgasson el!
    A másik ember is ugyan úgy dolgozik nem csak azok akik normális munkahelyen vannak.
    Meg normális munka hely hol van 5 év tapasztalatot kérnek minden hol meg kihasználják a fiatalokat meg be se jelentik.
    Aki meg normálisan ledolgozza a 8 óra munkát a közmunkába az már nem ember vagy mi???

  6. Szeretem az olyan „intelligens” embereket, akik olyan dologba szólnak bele, amit még életükben nem tapaszaltak meg és bele sem látnak, mi hogyan zajlik.
    A közfoglalkoztatottak havi fizetése 50 e Ft körül van és valaki még ezt is sajnálja tőlük? Kérdezem attól, aki havi 120-130 ezer forintot keres, hogy meg tudna élni 50 e Ft-ból? Ha igen, akkor írja le hogyan.
    Nagyon sokan nem önszántukból választották ezt az életet, csak sajnos sok olyan hely van Magyarországon, ahol kevés a munkalehetőség, bármennyire is meglepő.
    Több helyen a közmunka világából nem igazán lehetett kiszakadni, nem azért mert „belekényelmesedtek a közmunkába”.
    Látni kellene, hogy nem minden fekete és fehér és hogy azoknak az embereknek is van családjuk, vagy épp egy egyetemista gyerekük, akik közmunkán dolgoznak.Vegye át mindenki ezt az életformát egy hpnapra legalább, aki még nem tapasztalta és szerinte olyan könnyű. Bizonyára neki menni fog, sok sikert hozzá!
    További szép napot! 😉

  7. Gergő…ha apa kint dolgozik külföldön,keress annyit hogy anya ne dolgozon…

  8. Azért az igen nagy baj, hogy a 120-130000.-Ft fizetésről úgy írnak itt, mint az álomfizetésről. Valóban nem lehet 50.000.-Ft–ból megélni, de bizony 120.000.-, 130.000.-Ft-ból sem.

  9. Andras…attól még hogy apa kint dolgozik az asszonynak nem lesz több ledolgozott ideje az életében 😀

  10. A közmunka programmal meglátásom szerint leginkább az önkormányzatokat támogatják, akik így évente több millió forint munkabért spórolnak meg. Gondoljanak bele, hogy ha nem lesz közmunka program, akkor a kis településeken kik fogják és miből rendbe tartani a közterületeket? Én kulturális közfoglalkoztatottként segítem községünk közösségi életét, szervezem a települési rendezvényeket, részt veszek a kultúrház működtetésében. Az Önkormányzatunk költségvetése nem engedhetné meg a foglalkoztatásomat, éves szinten közel 2 millió ft, ami pl. egy kisebb utca aszfaltozásának a költsége. Tehát hiába szünne meg a közmunka program, valószínűleg nem alkalmaznának.

  11. Na végre már egy jó döntés! Igen mindenki dolgozzon meg a pénzéért,most nem nézem le a közmunkásokat,de amikor van munkalehetőség,és azt mondja ő biztos nem gürizik inkább el éldegél ennyiből az meg is érdemli.Tisztelet a kivételnek,és annak akinek a lakóhelyén,nincs munkahely.

  12. ez mind szép és jo.de ha azt mondják hogy 50 évesen öreg vagy akkor hova mennél dolgozni?

  13. De sok a rossz vélemény a közmukások részéről. Aki diplomás, ha akarna dolgozni tudna. Nem kéne annyira válogatni. Az a férj,aki külföldön dolgozik valószínű megkeresi a család betevőjét ! Legalább is ezt szokták mondani, hogy külföldön jól lehet keresni. Igaz ott tényleg kell dolgozni. Ha nem tűnt volna fel az embereknek, aki bejelentett munkahelyen dolgozik annak a fizetéséből levonják minden hónapban a munkanélküli támogatást. Ezt szeretné a kormány megszüntetni, s a köz munkások is bejelentett munkahelyeken dolgoznak. A köz munkások között nagyon kevés aki tényleg dolgozni akar. Az én tapasztalatom is az, hogy inkább csak teljen le a munkaidő a többire meg fütyülnek!

  14. Aki bejelentett munkahellyel rendelkezik az dolgozik meg a köz munkások 50 ezer forintjaért. Ez jól van így ? Aki dolgozik az eltartja a köz munkásokat. MIÉRT ?

  15. Nagyon is itt az ideje. Például Kiskőrösön az önkormányzatnál alkalmazott fűkaszások olyan kedvezményben részesülnek, hogy a munka idő letelte után megkapják a gépet hozzá benzint és a szükséges eszközöket, és mennek privát munkát végezni. Ezzel akarják ösztönözni a munkavállalókat, hogy a város által kitűzött munkát elsődlegesen is jól elvégezzék. És van olyan fűkaszás, aki napi 25-30 ezret is össze maszekol. Egy nagyobb udvar 6000 – 10’000-ig a tarifa. Ettől terjedelmesebb területen még több. És így nem megéri közmunkásnak lenni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!