Karácsony előtt utalják a januári családtámogatásokat, előbb jön a családi pótlék és minden ellátás >>>

Karácsony előtt utalják a januári családtámogatásokat, előbb jön a családi pótlék és minden ellátás >>>

Ahogy tavaly, úgy az idén is már karácsony előtt átutalja a kormány a januárban esedékes családtámogatásokat, azaz a családi pótlékot, a gyermekgondozási segélyt (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyed). A döntésről Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára beszélt.

Az MTI szerint Novák közölte, a posta december 15-én kezdi kézbesíteni, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta el példaként az államtitkár.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a rászoruló gyerekeknek biztosított ingyenes szünidei étkeztetés lehetőségére is. Mint mondta, az ingyenes étkeztetést már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél.

5 hozzászólás

  1. Tisztelt Novák Katalin és Minisztérium!
    Ez amit maguk állítanak hogy,”dupla”családi pótlék,gyed
    Ez csak előre hozott kifizetések,mert januárban nem kapunk semmit!
    Én úgy gondolom akkor lenne dupla ha januári hónapban is kapnánk az átlag családoknak ez nem biztos hogy,annyira jó mert a következő hónapban nem kapunk semmit és ezzel csak hátráltatják az embert nem hogy,segítenék!
    Akkor segítenék ha ajándékba adnának 1 havit!

  2. Valóban az lenne az igazi segítség, ha 13-ik havi ellátást kapnánk. Bár ezzel a karácsony lehet, hogy könnyebb, azonban a január meg sokkal nehezebb lesz. A legtöbben félreteszik, mert a fűtés miatt nagyobb a rezsi ebben az időszakban. Egy 4 gyerekes anyuka!

  3. Dupla?? Nagyon nagy fogalomzavarban szenvednek! Akkor lenne dupla ha januárban is csengetne a postás. És nem a hónap végén mert akkor ugye a januárit hozná februárra. Nem értem a családok de leginkább a gyerekek miért nem érdemelnek ettől a …. kormánytól semmi pluszt? Nem csak külföldi kórházakra,zsidó olimpiára,meg focira,stadionokra stb. kellene költeni a címzetes ….uraknak. A felnövekvő generációt is támogathatnák kicsit erőteljesebben is! Szerintem ők is megérdemelnék!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!