2018. JANUÁR 1-TŐL 92 EZER FORINTOS ÁPOLÁSI DÍJAT KAPNÁNAK EGYSÉGESEN A HOZZÁTARTOZÓIKAT ÁPOLÓK!

Minimálbért adnának a családtagjaikat otthon ápolóknak >>>

Teljes értékű munkaként ismerné el az egyik párt a fogyatékossággal élő családtagok otthoni ápolását, és a minimálbérnek megfelelő összeget juttatná számukra.

Szél Bernadett társelnök és Ábrahám Júlia, ap*rt országos elnökségi tagja pénteken, az ápolók nemzetközi napján tartott sajtótájékoztatójukon ismertették a szociális törvény általuk kezdeményezett módosítását. Ennek értelmében a kiemelt ápolási díjat a jelenlegi 50 ezer forintról a minimálbér nettó értékére – jövőre mintegy 92 ezer forintra – növelnék.

Ábrahám Júlia, rámutatva, hogy a változás mintegy 12 ezer családon segítene, kevesellte a jövő évi büdzsé által előrevetített 5 százalékos emelést. Szél Bernadett – utalva a gödi otthonra – rámutatott, ilyen helyre azok adják gyermeküket, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon ápolják őket. Ezen családok azonban jelenleg nem lehetnek nyugodtak afelől, hogy hozzátartozójuk megkapja a neki megfelelő ápolást – vélekedett.

Felhívta a figyelmet az ezen intézményekre jellemző hiányosságokra, kitérve például arra, hogy 50 ellátottra 1-2 ápoló jut mindössze. Szerinte a kormánynak ebben a helyzetben nem “sorosoznia kellene vagy a civileket vegzálnia”, hanem megadni a szükséges forrásokat a szociális szektornak. E nélkül ugyanis folytatódik az ápolók átvándorlása az egészségügybe, ahol magasabb fizetést kapnak – fűzte hozzá.

Szél Bernadett a Magyar Villamos Művek (MVM) és a Civil összefogás Fórum közötti támogatási szerződés nyilvánosságra hozatalát is követelte, hangsúlyozva: az MVM úgy adott több mint félmilliárd forintos támogatást a “Fidesz álciviljeinek”, hogy a forrás “mintha elvesztette volna közpénzjellegét”.  Forrás : hirado.hu

3 hozzászólás

  1. szia
    ez az összeg a számlára kerül vagy valamenyi megy levonásra belöle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!