Kutyatulajdonosok figyelem! Keményen adózniuk kell ezentúl kedvenceik után! Ekkora összeget kell fizetniük hamarosan

Kutyatulajdonosok figyelem! Keményen adózniuk kell ezentúl kedvenceik után! Ekkora összeget kell fizetniük hamarosan…Itt az ebadó!

Semjén Zsolt miniszterelnök – helyettes nyújtotta be azt a törvénymódosító javaslatot, amelyben a kutyatartókat is adóval sújtaná. A törvényjavaslat elkészítése során a miniszterelnök – helyettes kényesen ügyelt arra, hogy kivételnek számítsanak ez alól az adó alól az “Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező,” kutyák.

Bár nem tűnik egyelőre teljesen tisztázottnak, hogy a vadászathoz tartott állatok miért részesülnek előnyben az egyéb kedvtelési sportokhoz tartott állatokkal. Gondolunk itt a szánhúzó, vagy a mentő és segítő kutyákra, vagy akár a rend és honvédelmi szervek kötelékében szolgálatot teljesítő ebek, és a “veszélyes” kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutyával szemben – írja az Állatportál.hu.

A törvénytervezetben az alábbi olvasható:

(2) Az ebtartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat az adott év első napjáig négy hónapos kort betöltött eb után az eb tulajdonosától évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be.”

(4) Az éves ebrendészeti hozzájárulás mértékét a tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat

a) az eb tartási céljának,

b) az eb tartásának állatjóléti és ebrendészeti jellemzőinek (tartási hely típusa, mérete, tartott ebek száma),

c) az ebtartó szociális helyzetének figyelembe vételével állapítja meg, azonban az ebrendészeti hozzájárulás ebenként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot”

Ezek alapján, a helyi önkormányzat az új törvény hatálybalépésével hatezer és vagy húszezer forintnyi adót, vagyis “ebrendészeti hozzájárulást” vethet ki.

Nektek mi a véleményetek erről? Kíváncsiak vagyunk rá! Írjátok meg kommentben!

Ha számodra is érdekes információkkal tudtunk szolgálni, akkor feltétlen oszd meg ismerőseiddel is, hogy ők is értesülhessenek róla!

10 hozzászólás

  1. Egy gyönyörű kan Boxer kutyusom van ami családtag. Akinek nincs kedvence az nem tudja elmondani mindezt. Az thiszem nem tudnám szép szavakkal kommentálni ezt az intézkedés, törvény javaslatot.
    Mélyégesen lesújt és ellenzem ezt a törvényjavaslatot

  2. Egyedül ez billentené helyre a kutya szaporítást és a kutya létszámot! De mellette akinek ivartalanítva van a kutyája az mentesülne a fizetés alól! A bevezetés előtt ingyenes ivartalanítás a rászorulóknak! előtte még a már meglévő törvényt a chip meglétét ellenőrizni, mert ellenőrzés nélkül egy törvény sem ér semmit!!!

  3. Nem tartom helyesnek! Így valószínű sajnos még több kutya lesz útjára engedve.((((

  4. Ezzel csak azt fogják elérni ha bevezetik hogy még több kóbor kutya lesz az utcán erre nem is gondoltak?

  5. Még van olyan bőr amit nem nyúztak le az emberekről. A kutyámat én gondozom, én biztosítom az élelmét az oltást egyebeket. A kutya ház örző és családtag. Miért kell még egy bőrt lehúzni az emberekröl? Igy is a brutó fizetésük 51,45 százalékát befizetik adóként és egyébb járulékok ként. Ez még nem elég?

  6. Én meg minimum 500.000 Ft-ra büntetném meg azokat akik a parlamenti tárgyalásokon nem jelennek meg a parlamentben csak aláírnak és huss, de felveszik a képviselői fizetésüket. Itt kellene inkább komolyan venni a kötelességüket, nem pedig a magyar embereket sulytani mindenféle kitalált adóztatásokkal.

  7. azoktol kene adot kerni akik bancsak az allatokat nem azoktol kene akik nem bancsak szegyen amit csinalnak velunk meg tobb kutya lwsz az utcan ere nem gondoltak mert amit ki talalnak azt ugy csinaljak de jo lenne ha belegondolnanak hogy meni kutya lesz az utcan ha az utcan lesznek es ha kimenek a kocsi ele az nekik nem szamit de nekunk igen

  8. Kedves Semjén Zsolt te utánad is adót kelene fizessen a családod mert ekora alá való állat nics mint te .A következő a macskák utána az egér és féreg adó lesz az utolsó inkább illik kedves Semjén Zsolt rá .Ha ezt is hagya a Magyar akor asuk a sorsunkat mert oda tesznek ével a sok adóval meló meg nics meg fizetve.

  9. Sok lesz a kóbor kutya és sok lesz a balesetek az útcán de senki nem fog fizetni majd akkor mi lesz semmi csak a kocsi tulaj fizeti a saját kárát mert a magyar állam nem bír magával mindig csak az adó de hol van a fizetés emelés meg a családi pótlék emelése vagy az adó csökkentés stb stb

  10. Sok europai orszagban van ebado es nincsenek koborkutyak, mert müködik a rendszer. Söt privat felelössegbiztositast is kötnek a kutyakra. 3 eve elek külföldön es egyetlen kobor allatot sem lattam.
    Aki szeretne kutyat tartani, annak ezentul merlegelni kell (eddig is kellett volna) a vele jaro felelösseget es kötelezettsegeket. Kötelezettseg peldaul a rendszeres allatorvosi vizsgalat es oltasok, amik ugye költsegekkel jarnak eves szinten. Tovabbi kötelezettsegkent jön melle az ebado. Ezek fix költsegekkel jarnak.
    Semmi szükseg nicsen arra, hogy tucatszamra szülessenek a kicskutyak a felelötlen gazdik miatt, akik aztan az utcara dobjak öket. Ha kevesebb kutyát tartanak elöbb-utobb kevesebb lesz a kobor kutya is. Föleg hogyha az ivartalanitott allatok gazdijai mentsülnek az ado alol.
    Hogy több koborkutya lenne? Maximum egy rövid idöszakre, amikor a nem fizetni kivano gazdik a törveny bevezetese utan egyszerre „elküldik” otthonrol a kutyaikat. Nem tartom valoszinünek, hogy az ezek az emberek ujra hoznak allatot, hiszen tudjak hogy fizetni kell erte. Eppen ezert hosszutavon ez egy jo megoldas lehet a koborkutyak szamanak csökkentesere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!