2019. január 1-től minden hónapban plusz pénz kapnak a nyugdíjasok! Mindenkinek járni fog, nincs kivétele! Mutatjuk a pontos összeget :

2019. január 1-től minden hónapban plusz pénz kapnak a nyugdíjasok! Mindenkinek járni fog, nincs kivétele! Mutatjuk a pontos összeget :

A hivatalos kormányzati inflációs előrejelzés a 2019-es évre egyben azt is jelenti, hogy a nyugdíjasok jövőre ekkora alapnyugdíj emeléssel kalkulálhatnak.

Nyugdíjemelés 2019. január 1-től :
A 2,7%-os emelés a 128 ezer forint körüli átlagnyugdíjjal számolva havi plusz 3500 forintot jelent, ami éves szinten 42 ezer forint.

És íme néhány fontos adat :

A várakozások szerint emelkedett az infláció

Májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ezen időszak alatt a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint a járműüzemanyagok ára nőtt – tette közzé pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. A Takarékbank szerint jövőre már tartósan elérhető lesz a 3 százalékos inflációs cél.

Az év első öt hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 2,2 százalékkal nőttek 2017 azonos időszakához képest. Májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,8 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál.A szezonálisan kiigazított éves maginfláció az áprilisival megegyező, 2,4 százalék volt májusban is. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, a dohányáruk és a járműüzemanyagok ára nőtt. Az élelmiszerek átlagosan 3,8 százalékkal drágultak.

Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője elmondta: a főcsoportok többségénél az áremelkedés üteme mérséklődött áprilishoz képest, a maginfláció stabil, a növekvő bérköltségek hatása a szolgáltatások nagy részénél kevésbé jelent meg. Az üzemanyagok áremelkedésének mértékét viszont fokozta, hogy ebben a csoportban 2017 májusában visszaesés következett be, így a bázishatás is jelentős – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

Nyugdíjemelés és korhatár 2019

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!