Fűtési támogatás – most akár 114 ezer forintot adnak tüzelőtámogatásra!

Fűtési támogatás – most akár 114 ezer forintot adnak tüzelőtámogatásra!

Fűtési támogatás – most akár 114 ezer forintot adnak tüzelőtámogatásra! Az agrártárca szerint megfelelő mennyiségben és minőségben is rendelkezésre áll a tűzifa. Az állami erdészeti társaságok készen állnak.

Bejelentették: akár 114 ezer forint is igényelhető idén >>>

A tavalyi évet megelőző időszakra jellemző átlagos nagyságú eddig az idei tűzifa iránti kereslet. Az állami erdészeti társaságok felkészültek és megfelelő mennyiségben, illetve minőségben rendelkezésre áll náluk a lakosság, illetve a szociális tüzelőanyag-program számára a tűzifa. Az állami erdészeti társaságok továbbra folyamatosan szolgálják ki a vevőket – közölte Nagy István agrárminiszter.




A tárcavezető emlékeztetett: tavaly a hatósági áras tűzifa program rendkívüli és átmeneti veszélyhelyzeti intézkedés volt, amelyet többek között az energiaválság indokolt. Idén a kormány nem indította el a programot, ám a maximált áras lehetőség feltételeihez hasonló feldolgozottsági fokú tűzifa továbbra is közvetlenül az állami erdészeti társaságoktól szerezhető be.

Van fa bőven:

Az állami erdészeti társaságoktól döntően alacsonyabb feldolgozottságú tűzifát alapvetően alacsonyabb egységáron lehet beszerezni. Ezzel szemben pedig a tűzifa kereskedők által kínált magasabb feldolgozottságú, kuglizott, vagy éppen hasított fa magasabb egységárakon vásárolható” – állítja az agrárminiszter.




Nincs tűzifa hiány, nincs sorban állás, minden állami társaságnál nagyobb készletek állnak rendelkezésre, amelyek árairól a társaságok honlapjain lehet tájékozódni. Az árakat jelenleg a piac határozza meg – emelte ki Nagy István.

A miniszter egyúttal felhívta a figyelmet a Szociális Tűzifaprogramra, amely az ötezer fő alatti településeken élő rászoruló családok részére nyújt segítséget. Idén 2300-2400 településen közel 200 ezer háztartáshoz jut el a tűzifa 2024. február közepéig: ehhez a kormány 5 milliárd forint támogatást biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!