Csok 2024 – Törlesztő, mutatjuk mennyi az annyi!

Csok 2024 – Törlesztő, mutatjuk mennyi az annyi!

Csok 2024 – Törlesztő, mutatjuk mennyi az annyi! Mennyivel lehet kisebb a törlesztő az új CSOK-nál egy 30 milliós hitelnél?!

A CSOK Plusz támogatás jelentős lendületet adhat az ingatlan- és hitelpiacnak 2024-ben a Duna House és hitelközvetítője, a Credipass várakozása szerint; egy kétgyermekes család 30 millió forintos hitelének törlesztőrészletét 75 ezer forinttal is alacsonyabb lehet az új támogatási programban – közölte a Duna House.
Nagy lendületet adhat a jelenleg bizonytalanabb vásárlóknak a CSOK Plusz támogatási rendszere. A csok plusz fix 3 százalékos államilag támogatott kamattal kínál hitellehetőséget a családoknak. Gyermekszámtól függően 15, 30 vagy 50 millió forint értékben. Kiemelték: ezzel akár 10-20 ezerrel több lakáspiaci tranzakció jöhet létre. Ami ugyanilyen mértékben lendítheti a hitelpiaci volument is.

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője szerint az aktívabb piac az árakra is kihathat. Várakozásuk szerint legalább az infláció mértékével megegyező drágulás lesz a piacon 2024-ben; „így az eddig enyhén csökkenő, stagnáló árak újra felfelé indulnak”.
Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője ismertette, egy kétgyermekes család 30 millió forintos hitelénél a kedvezőbb konstrukciónak köszönhetően 18 millió forinttal kevesebbet kell visszafizetni a futamidő végéig a mai kamatokkal számolva. Az 50 millió forintos hitelösszegnél és a megszületett második és további gyerekek utáni 10 millió forintos tőketartozás elengedéssel számolva jelentősen magasabb megtakarítás érhető el.

A frissen bejelentett otthonteremtési támogatás az új gyermekeket vállaló családoknak jelent nagyobb segítséget. Így a már gyermeket nevelő családoknak és a támogatással nem érintett lakásvásárlóknak érdemes még idén lépniük.error: Content is protected !!