Nyugdíjasok figyelem – Ha 125 és 214 ezer forintnál kisebb ellátást kap ez a jó hír Önnek szól!

Nyugdíjasok figyelem – Ha 125 és 214 ezer forintnál kisebb ellátást kap ez a jó hír Önnek szól!

Nyugdíjasok figyelem – Ha 125 és 214 ezer forintnál kisebb ellátást kap ez a jó hír Önnek szól! A főpolgármester posztja szerint a jövőre, január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosítanak évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot. A jövedelemhatárt itt százezer forintról emelték 125 ezer forintra.
Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása legfeljebb 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Itt a korábbi 200 ezres határt emelték föl.

A rezsitámogatást a gáz, villany, víz, csatorna vagy távhőszámlán írják jóvá, igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet.

A KERÜLETI ÉS A FŐVÁROSI SZOCIÁLIS TÁMOGATÁSOK NEM ZÁRJÁK KI EGYMÁST, HA VALAKI MINDKETTŐRE JOGOSULT, AKKOR MINDKETTŐT MEG IS KAPHATJA.
A Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni.

A fővárosi lakásrezsi támogatás kapcsán 21 ezer háztartás fordult az önkormányzathoz idén segítségért.
error: Content is protected !!