Site icon 24 óra! – Friss hírek

Bárkinél lapulhat otthon ilyen 200 forintost: Most 1 milliót adnak érte!

papír 200 forintos

Bárkinél lapulhat otthon ilyen 200 forintost: Most 1 milliót adnak érte!

Bárkinél lapulhat otthon ilyen 200 forintost: Most 1 milliót adnak érte! Sokan nem is sejtik, hogy a régi bankjegyek akár milliós értéket is képviselhetnek a numizmatikai piacon. Egy friss jelentés szerint, bizonyos körülmények között, egy 2007-es kiadású, 200 forintos bankjegy akár egymillió forintot is érhet. Az alábbiakban részletesen is kifejtjük, milyen tényezők játszanak szerepet egy bankjegy értékének megállapításában.

Legfrissebb hírek 24óra




Kollekció Értéke: A gyűjtők gyakran teljes sorozatok gyűjtésére törekednek, így egy-egy hiányzó darab akár extrém áron is kelendő lehet. Ez különösen igaz a ritkább, kevés példányszámban kibocsátott bankjegyekre, amelyek betölthetik az albumban maradt üres helyeket.A jegybank az egymillió forintért elkelt kétszáz forintosokkal kapcsolatban kérdésünkre közölte, a 2009. november 15-én bevont 200 forintos bankjegyekből egykor közel 50 millió darab volt forgalomban, ebből a bevonást követően 13,9

Ezek a tényezők összességében határozzák meg egy bankjegy piaci értékét, és bár a legtöbb régi 200 forintos bankjegy nem bír különösebb numizmatikai többletértékkel, azok a példányok, amelyek megfelelnek a fenti kritériumoknak, kiemelkedően értékesek lehetnek.

Exit mobile version