Május 10-én hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok!

Május 10-én hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok!

Május 10-én hatalmas pénzt kapnak a nyugdíjasok! A nyugdíjakat és nyugdíjszerű ellátásokat a Magyar Államkincstár által előzetesen közzétett nyugdíjfizetési naptárban jelölt napokon fizeti ki a Kincstár. Májusban azonban nem az általában megszokott napon, 12-én érkeznek az ellátások a bankszámlákra, hanem korábban, május 10-én.

A 24óra hírei

A Magyar Államkincstár már tavaly év végén közzétette tájékoztatóját, amiben szerepel, hogy 2024-ben az egyes hónapokban mely napon érkezik majd a nyugdíj az ellátásra jogosultak számláira banki utalással.


A Kincstár „Tájékoztató a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások  2024. évben esedékes banki jóváírásának időpontjairól” című közleményben látható, hogy a banki utalással történő kifizetések jóváírásai jellemzően minden hónap 12. napján teljesülnek. Azaz az ellátásra jogosultak bankszámláin a hónap 12. napján jóváírják az összegeket.

Ám mint a tájékoztatóból kitűnik, néhány hónapban nem a 12 napon teljesülnek a jóváírások.

Október és december is azok közé a hónapok közé tartozik, amikor korábban teljesülnek a banki jóváírások. De ezek közé a hónapok közé tartozik május is.

Május 12-e ebben az évben vasárnapra esik. Ezért – mint a Kincstár tájékoztatójából kiderül – a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások

banki utalással való teljesítésének napja májusban 10-e, péntek.

Ez a jóváírási nap azokra a jogosultakra vonatkozik, akik járandóságukat banki átutalással kérik.

Amennyiben az ellátás postai úton kerül kifizetésre, annak kézbesítése a Magyar Posta Zrt. által előzetesen biztosított ún. nyugdíjkifizetési naptárban meghatározott napon történik.

error: Content is protected !!