Rendkívüli leállást jelentettek be – Erről minden MVM-ügyfélnek tudnia kell!!!

Rendkívüli leállást jelentettek be – Erről minden MVM-ügyfélnek tudnia kell!!!

Rendkívüli leállást jelentettek be – Erről minden MVM-ügyfélnek tudnia kell!!! Június 30-án jelentős változás következik be a hazai áramszolgáltatási piacon, ugyanis az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.-írja a hitelfórum.

Friss hírek 24óra

Ennek kapcsán az MVM előrejelzése szerint július 1-jétől körülbelül két hétig leáll az áramszámlázási rendszer, ami több ügyintézési lehetőséget is érinteni fog.



Miért van szükség az átállásra?

A beolvadást követően az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást Magyarországon kizárólag az MVM Next fogja nyújtani. Az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállást igényel, ezért kell leállítani a rendszert. Ez idő alatt az áramszolgáltatás folytonosságát nem érinti, de az ügyfélszolgálati funkciók korlátozottak lesznek.

Az átállás hatása az ügyfelekre

Az átállás különösen azokat az ügyfeleket érinti, akik 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak.

Számukra az online ügyfélszolgálat és az MVM Next mobilapplikáció több funkciója nem lesz elérhető. Ezek közé tartozik a diktálás, az e-számla-igénylés vagy -lemondás, és az online bankkártyás fizetés.

Az ügyfélszolgálati irodákban sem lesz lehetőség bankkártyás fizetésre, így a számlák kiegyenlítését csekkes befizetéssel vagy átutalással lehet majd elvégezni.



Átmeneti intézkedések

Az MVM Next közleménye szerint a telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított marad.

A bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak számlát. Rendkívüli diktálásra nincs szükség, a rendszeres diktálási időszakok az átállás után folytatódnak.

Az előre fizetős mérőt használó ügyfeleket külön értesítik, hogy időben gondoskodjanak mérőik feltöltéséről. Online és a feltöltőpontokon ezt július 1-jén 15:30-ig tehetik meg. Az átállás ideje alatt nem lesz lehetőség feltöltőkód vásárlására.

Tájékoztatás és ügyfélszolgálat

Az MVM Next részletes tájékoztató levélben értesíti ügyfeleit az informatikai leállásról. A részszámlás ügyfelek két eltérő fizetési határidejű részszámlát kapnak, így a rendszerleállás ellenére a megszokott időben tudják befizetni számláikat.



Fontos megjegyezni, hogy a földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés zavartalan lesz.

Az MVM Next mindent megtesz annak érdekében, hogy az átállás a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozza ügyfeleinek, és az átállási időszak után zökkenőmentesen folytatódjon a szolgáltatás.

error: Content is protected !!