Hatalmas változás – Módosította a kormány a KRESZ-t!

Hatalmas változás – Módosította a kormány a KRESZ-t!

Hatalmas változás – Módosította a kormány a KRESZ-t! Júliustól Magyarország látja el az Európai Unió soros elnökségét. A magyar elnökség munkája jelentős számú nemzetközi delegáció mozgását teszi szükségessé.

Friss hírek 24óra

A közúti közlekedés szabályairól szóló együttes rendelet (KRESZ) módosításával lehetővé válik, hogy a delegációk kijelölt járművei az autóbusz- és trolibuszforgalom, a közösségi közlekedés zavarása nélkül az autóbusz-forgalmi sávokban közlekedjenek – indokolták a változtatást.



A Magyar Közlöny június 28-i számában megjelent jogszabálymódosítással a kormány lehetővé teszi, hogy más, kiemelten fontos és külön e célból megjelölt esemény lebonyolításakor is lehetővé váljon a kijelölt járművek forgalmának elvezetése a buszsávon keresztül. Mindez azonban szigorúan csak a kijelölt járművekre vonatkozik. A közlönyből kiderül, hogy például nemzetközi sportszövetség képviselői is engedélyt kaphatnak a buszsávok használatára bizonyos időszakokban.

A közlemény szerint bizonyos korlátozások és tilalmak alóli, szigorú feltételek szerint történő felmentésre – mint a buszsávok kizárólag a kijelölt járművek számára történő időszaki megnyitása – más európai ország, így például Németország közlekedési rendszere is lehetőséget biztosít – írja a hitel fórum.

error: Content is protected !!