Iskolakezdés, hatalmas bajban van sok család!

Tanév rendje 2023/2024

Iskolakezdés, hatalmas bajban van sok család!

Iskolakezdés, hatalmas bajban van sok család! Közeledik a szeptemberi iskolakezdés, és ilyenkor sok család az életkori sajátosságoknak megfelelően átalakítja, frissíti a gyerekszobát. Az alábbiakban szakértők segítségével áttekintjük, hogyan varázsolhatjuk olyan trendi kuckóvá ezt a helyiséget, ahol a praktikus, hosszú távon tartós és kreatív megoldások, valamint a gyerek egyéniségét tükröző dekoráció harmonikusan egészítik ki egymást.

Friss hírek 24 óra


Tanszerárak 2024: egyre többet próbálnak spórolni idén a családok

Megfigyelő körútra indultunk Debrecen belvárosában, hogy megnézzük, milyenek a tanszerárak. Megpróbáltuk tényleg csak a legszükségesebb termékeket figyelembe venni, így voltaképpen az elsős korosztálytól kezdve érvényesek lehetnek az összegek. Megkérdeztünk egy üzletvezetőt, hogy neki milyen tapasztalatai vannak a tanévkezdést megelőző időszakban, vannak-e esetleg vásárlási trendek, mekkora költekezésre lehet számítani beiskolázáskor.

A füzet minden évben slágertermék, ez gyakorlatilag sosem változik. Az már viszont érdekesebb, hogy nem minden esetben vásárolnak a szülők új iskolatáskát, összehasonlítva, mondjuk, a tolltartókkal, azok sokkal nagyobb forgalmat képeznek. Úgy látom, a családok még jobban takarékoskodnak, mint eddig

– osztotta meg velünk tapasztalatait Oláh Tünde.

Természetesen az úgynevezett listás termékekből is rengeteget adnak el, mivel ebben az esetben kiadják az iskolák, mit tartanak az adott évfolyamokon szükséges felszerelésnek. Tünde elmondása szerint az elsősöknek például csak olyan négyzetrácsos, vonalas és sima füzetet kell magukkal hordaniuk, amelyekről egyértelműen felismerik, hogy melyik melyik.


Tündével azt vizsgáltuk, hogy körülbelül mennyit költhet a középréteg, tehát aki megvásárol mindent az adott listáról, és nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább termékeket választja ki. Arra jutottunk, hogy ebben az esetben legalább 30 ezer forintba kerül a beiskolázás gyermekenként (iskolatáska nélkül). Persze, mint elmondta, lehet matekozni, hogy valóban kell-e mindenből a drágább, mert ha nem, akkor akár 10 ezer forintot is meg lehet spórolni.

Először is mérlegelnünk kell, mennyi időnk és mekkora keretünk van a gyerekszoba átalakítására – emlékeztetnek rá a Praktiker szakértői. Nem mindenki engedheti meg magának a teljeskörű felújítást, ők elsősorban tanulósarok kialakításával, a szoba átrendezésével, dekorációval tudnak készülni a tanévre. Aki viszont be tudja vállalni a nagyobb munkálatokat, annak először érdemes a padlóval kezdenie, majd következhetnek a falak, bútorok, lakberendezési kiegészítők.

Strapabíró megoldások padlóra

A padlóburkolat cseréjét az indokolhatja, hogy a korábbi borítás a használatban megkopott, a régi padlószőnyeg elvékonyodott, és ezért kevésbé bírja a terhelést, amit például egy irodai szék tologatása okoz. Hámori Erika, a Praktiker hideg- és melegburkolatokért felelős szakértője szerint melegburkolat esetén is megéri tartós és strapabíró megoldásban gondolkodni.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végznek nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről írja a Portál.

 

error: Content is protected !!