30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>Beveti a Fidesz a családipótlék emelést

30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>Beveti a Fidesz a családipótlék emelést

Megtoldhatja a családi pótlék, vagy hivatalosan a nevelési támogatás összegét a kormány. Az információk szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma készülő demográfiai programjának fontos eleme lenne a gyerekek után járó pénz emelése. Felvetödőtt az is, hogy aki nem dolgozik az ne kapjon családi pótlékot, mert sokan kihasználják ezt a rendszert!

A plusz összeggel és a többi intézkedéssel havonta akár több tízezer forinttal több pénzhez juthatnak a családok. A családi pótlékhoz 2008 óta nem nyúltak. Egyelőre nem tudni, hogy mennyivel nőhet a támogatás összege. De a gyerekvállalás ösztönzésére és hosszú távon a népességfogyás mérséklésére a több családi pótlék mellett más is lehet a csomagban: Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban azt mondta, kíváncsian figyelik a lengyel családtámogatási programot.

Lengyelországban egy évvel ezelőtt bevezetett 500 plus program lényege, hogy minden második és további gyermek után havi 500 zloty azaz 35 ezer forint támogatást fizetnek.

A jelenlegi előrejelzések az mutatják, hogy a jövőben is folytatódni fog a magyar népességfogyás, egyes becslések ­­6- ­­7 millió főt valószínűsítenek 2060-ra. Orbán Viktor miniszterelnök múlt hét pénteken ígéretet tett arra, hogy a 2018-as választások után – mint fogalmazott – „egyértelmű, súlyos, demográfiára összpontosító gazdaság- és társadalompolitikát kell folytatnunk.” A szülők pénztárcáját a családi adókedvezmények bővítésével is kímélheti a kormány, de hasonló intézkedés lehet a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) emelése is. Bod Péter Ákos közgazdász szerint a családi pótlék főleg a kis keresetű szülőknek jelenthet számottevő segítséget.

Egy bizonyos jövedelem felett a családi pótlék emelésének nincs jelentősége. Az adókedvezményeknek már annál inkább van: ami pedig a jobban kereső rétegnek kedvez – mondta a közgazdász, aki hozzátette: a családtámogatás mellett fontos lenne biztosítani a munkaerőpiacra való visszatérést is. Kiszelly Zoltán politológus úgy vélte, hogy a lengyel program bevezetése helyett többek között a gyermekneveléshez szükséges termékek áfacsökkentésében kell gondolkodni.

Ha bővítik az ingyenes szolgáltatásokat is, még több diák jut ingyenebédhez és -tankönyvhöz, az pozitív üzenet lehet a választóknak – mondta Kiszelly, aki szerint a jelenlegi kormány jellemzően eddig is inkább a családi adókedvezményeken keresztül támogatta a családokat.

5 Comments on "30 EZER FORINT LEHET A CSALÁDI PÓTLÉK >>>Beveti a Fidesz a családipótlék emelést"

 1. Boronyák Ibolya | 2017-10-26 at 11:36 | Válasz

  Remek!
  Egy gyermekét egyedül nevelő munkanélküli tuti nyerő!.
  Semmi esély…, csak a tehetősek “tollasodnak” . Ők a “szociálisan” rászorulók.

 2. Németh Nikoletta | 2018-04-12 at 11:28 | Válasz

  Én most jelenleg GYED-en vagyok,és örülnék a családipótlék emelésnek.De azért nehogy már bölcsibe kelljen adnom a gyereket,hogy meg is kapjam.Ezek szerint meg kell dolgozni majd a családipótlékért is.Nagyon ösztönző ez a még gyerekvállalás elött állóknak.👍👍👍

 3. Szlavenka Zoltánné | 2018-04-12 at 14:01 | Válasz

  És akkor én most a gyerekemmel haljunk éhen mert nem tudok rendes munkát vállalni mellette a betegsége miatt s sajnos e miatt a szociális segélyen kell így is nyomorognunk amiből még a gyógyszereit se tudom kiváltani?Én is egyedül nevelem támasz és segitség nélkül!Most vagy azért haljon meg a gyermekem,mert elmegyek dolgozni őt pedig magára hagyom ellátás nélkül,vagy azért mert otthon maradok mellette,de akkor még azt is elveszik amin a mai napig is csak nyomorogunk!?

 4. Katona Enikő | 2018-04-14 at 22:01 | Válasz

  Szerintem aki gyeden van az olyan mintha dolgozna. De amugy meg nem csak az anyuka igényelheti a családi potlékot.

 5. Szégyen! Családipótlékbol nem lehet megélni semmiképpen!!!Ezt ne állitsa senki hogy sokan abból élnek! Aki csak azt kapja annak az élete is olyan! És nem azért nem vállal munkát mert húuu de meg van mindene!
  Aki tud és akar e feltétel nélkül is dolgozik!
  Aki nem az meg igyis ugyis rossz körülmények között neveli a gyerekeit!Pontosabban leszarja a gyerekeit!
  Csak igy kurvára kicsesznek azokkal akik egyedül nevelik a még nem óvodás kisgyermeküket vagy a beteg gyermeküket!
  Hmm ezért tart itt ez az ország!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*