50 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS JÁR A 3 GYERMEKES CSALÁDOKNAK >>>

50 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS JÁR A 3 GYERMEKES CSALÁDOKNAK >>>

50 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS 3 GYERMEKES CSALÁDOKNAK! EZENTÚL MINDEN ÉVBEN MEGKAPJÁK EZT A SEGÍTSÉGET! ITT VANNAK A RÉSZLETEK >>>Az ingyenes tankönyv az egyik legnagyobb segítség a családoknak, mert míg korábban egy háromgyermekes családnak akár 50 ezer forintba is kerülhetett az iskolakezdés, most ennyi megtakarítást jelenthet, hogy a kormány kiterjesztette a tankönyvek ingyenességét kilencedik osztályig – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Tuzson Bence úgy fogalmazott: a gyermekek a legfontosabbak, az ő jövőjükből az ország jövője lesz, ezért fontos sokat költeni az oktatásra.Azt mondta: 2010-hez képest 552 milliárd forinttal költenek többet erre az ágazatra, jövőre pedig az ideihez képest 117 milliárddal. Jelezte, iskolafelújítási program is indul “80 milliárd forint értékben”, amelynek keretében félezer iskola épül, bővül, újul meg.

Megjegyezte: 79 milliárd forintot fordítanak a gyermekétkeztetés segítésére, ebben már 400 ezer gyerek vehet részt, és “olyan program Európában egyáltalán nincs”, amely ilyen széles körben biztosítana ingyenes étkezést a gyerekeknek.

Idén is sikeresen zajlik az Ökumenikus Segélyszervezet akciója, és csaknem ezer rászoruló gyermek iskolakezdését segítették személyre szabott tanszercsomagokkal. Sokan közülük pénteken vehették át az összeállított szetteket.

Az elmúlt két hét alatt 53 ezren hívták az ökumenikusok adományvonalát, a 1353-as számot. Az akció azonban az iskolakezdéssel nem ér véget, még szeptember közepéig gyűjtik az adományokat, hogy év közben a fejlesztő foglalkozásokat is támogatni tudják.

A pénteki átadón a gyermekek hatalmas mosollyal az arcukon vették át a tanszercsomagokat, majd szinte eltűntek a dobozokban az izgatottságtól. Volt aki csak segítséggel tudta felvenni a teletömött táskáját olyan nehéz volt, de mindenki azt mondta, hogy nagyon örül az új színes temperáknak, ceruzáknak és vonalzóknak.

Wolf Kati, a kampány arca már 6 éve segít az Iskolakezdés együtt! segélyakció lebonyolításában. Azt mondta: az anyagi segítség mellett fontos, hogy a gyerekek jó kedvvel és lelkesen tanuljanak, amihez az új tanszerek igenis szükségesek.-írja a hirado.hu

error: Content is protected !!