600 EZER FORINTOS VISSZA NEM FIZETENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS

ERRE ADNAK PÉNZT IDÉN >>> 600 EZER FORINTOS VISSZA NEM FIZETENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS

600 ezer forintos állami támogatás festésre,tapétázásra, a fürdőszoba felújítás, és a különböző energetikai felújításokra nyílászáró cserére, hőszigetelésre, fűtési rendszer felújításra!

Feltétlenül élj az állami ingyenpénzzel, ha lakásfelújításban gondolkodsz!

A nyári szezon általában a nyaralásról, pihenésről szól, de ilyenkor van itt az ideje, hogy elvégezzük a különböző felújítási munkálatokat az ingatlanunkon. Egy friss felmérés kimutatta, hogy felújítási célokra  átlagosan 1,8 millió forintot költünk, a legtöbb esetben és a leggyakrabban festésre, fürdőszobára, és energetikai beruházásra fektetjük be. Nem mindig a hitelfelvétel a legjobb megoldás a felújításra, mert a felújítás költségeit rövid időn belül és könnyen összegyűjthetjük kevés pénz befektetésével isés ehhez még az állam ad   30%-os állami támogatást is . Így nemcsak a lakásunk lehet szebb, modernebb, hanem csökkenthetjük a rezsiköltségeket is, és nem utolsó sorban növeljük a lakás értékét is.

Hiába vigyázunk nagyon a lakásunkra, mégis előbb utóbb olyan problémák, amelyek már csak kisebb-nagyobb felújítással oldhatók meg.

A  felújítás jellegétől függően széles skálás mozoghat az elköltött összeg, az egyik lakástakarékpénztár friss kutatása  szerint kiderült, hogy átlagosan 1,8 millió forintot  szánunk felújítási célra, és leggyakrabban  a festés-tapétázásra, a fürdőszoba felújításra, és a különböző energetikai felújításokra, mint nyílászárócsere, hőszigetelés, fűtési rendszer felújítására fordítjuk a pénzt..

A kutatások olyan eredménnyel is zárultak, hogy sokkal többet fordítanak ilyen célra, akiknek  van már lakástakarékjuk, átlagosan már 2,3 millió forintot szánnak ilyen célokra.

A Bankmonitor.hu kiszámolta, egy példán keresztül, hogy mennyit kell minimum  félretenni ahhoz,  hogy lakástakarékban kamatoztatva,  legalább 1,8 millió forint összegyűljön.

Felújítás a lakástakarékkal

A megtakarítás lejáratakor,  a legrövidebb időre köthető, 4 éves lakástakarékkal, havi  20 ezer forintos havi befizetéssel összesen  1,25 millió forintra számíthatunk. Természetesen elegendő lehet ez is egy felújítás elkezdéséhez, de ahhoz, hogy elérjük az 1,8 millió forintos felújítási összeget , vagy vállalunk magasabb havi befizetést, vagy egy hosszabb futamidejű lakástakarékot választunk. Az alábbi táblázat, jól mutatja, hogy mekkora összegeket vállalhatunk a cél érdekében.

Az igaz, hogy 20 ezer forintos havi befizetésnél érjük el a maximálisan adható   állami támogatás plafonját, az évi  72 ezer forintot,  de köthetünk nyugodtan szerződést egyik közeli hozzátartozónk részére is.

A példa alapján, ahhoz, hogy egy  4-5 éves szerződésnél, összegyűljön 1,8 millió forint elegendő 2 db szerződés megkötése havi 28 ezer és havi 24 ezer forintos havi befizetéssel. Abban az esetben, ha nem sürgős a munkálat,  és 5 évnél hosszabb lakástakarékot kötünk, akkor bizony a lejáratkor már egy szerződéssel is összegyűlik az 1,8 milliós összeg.

Természetesen azzal is számolni kell, hogy időközben emelkednek az árak , így 4-10 év múlva már nem fogjuk tudni megvalósítani a felújítást 1,8 millió forintból. Tehát, ha 3%-os inflációval számolunk, akkor az azt jelenti, hogy minden futamidőnél valamivel nagyobb összeget kell szánni a jövőbeli felújításra.

Melyek a legnépszerűbb felújítások

Gyakorlatilag bármilyen célra fordítható a lakástakarékban összegyűjtött  összeg , ezért simán megvalósítható a felújítás-korszerűsítés is. A tervezésnél azt is figyelembe kell venni, hogy csak megszépíteni akarjuk és átalakítani az ingatlant vagy szeretnénk rezsicsökkentést is elérni.

A napelem-rendszer telepítése esetén például a legnagyobb előny, hogy tulajdonképpen függetleníteni tudjuk magunkat  egy 1,6 millió forintos beruházással az áramszolgáltatótól. Ha felhasználjuk a  lakástakarékot már 8-9 év alatt megtérül a beruházás és megszabadulhatunk egy életre az áramszámlától.

A fűtésszámlánkat akár 20-30%-kal csökkenthetjük egy nyílászáró cserével, ezt pedig megközelítőleg 600 ezer forintos beruházásból lehet megvalósítani. Ha még emellett megtörténik az ingatlan szigetelése is, akkor sokkal jobban növelhető az energiahatékonyság, ennek költsége olyan 900 ezer és 1,4 millió forint között lehet, viszont már  4-5 év alatt is megtérül. Emellett a fűtési rendszer hatékonysága nagymértékben javítható egy gázkazánnal, ez pedig  a kivitelezési munkálatokkal együtt körülbelül 1 millió forintból jön ki.

Mint látható igencsak sok mindenre elég az 1,8 milliós összeg , de egy nagyobb beruházás már jóval több pénzt igényel, de az biztos, hogy egy lakástakarék nagymértékben javítja a feltételeinket legyen szó bármilyen munkálatról.

Be the first to comment on "600 EZER FORINTOS VISSZA NEM FIZETENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*