700 ezer forint jár mindenkinek az államtól – Akkor is megkapod, ha nem akarsz gyereket >>

700 ezer forint jár mindenkinek az államtól – Akkor is megkapod, ha nem akarsz gyereket >>

Nemcsak gyerekeseket és gyermeket tervezőket támogat az állam.

A családi otthonteremtési kedvezmény, vagyis a jelent komoly anyagi forrást, és tény, hogy hatására – a Kormányzati Tájékoztatási Központ információira hagyatkozva – egyre csak nő az előre vállalt gyermekek aránya, a csok ugyanis nemcsak a már meglévő gyermekek után jár, de megelőlegezve, a vállalandó gyermekek után is. De mi a helyzet akkor, ha nincs gyermeked, és nem is szeretnél, vajon olyankor is támogatja az állam, ha otthont teremtenél?

Gyerekek nélkül is jár állami támogatás

Bár a csok egyértelműen gyermekek vállalásához, mértéke pedig a számukhoz van kötve – nem beszélve arról, hogy ez az államilag támogatott hitelek esetében is komoly befolyásoló tényező -, még mindig létezik olyan lakáscélú állami támogatás, melynek kapcsán teljesen mindegy, van-e gyereked, illetve akarsz-e egyáltalán.-írja  a femina.hu

Ez pedig a lakástakarék, mely olyan, rendszeresen befizetett megtakarítást jelent, melyet lakáscélra lehet felhasználni, a befizetett összegek után pedig évente 30%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam. A támogatás már önmagában is hatalmas előnyt jelent, emellett a megtakarításra még hozamot is lehet számolni.

Ez a fajta támogatás alanyi jogon jár minden állampolgárnak, családi állapottól és jövedelemtől függetlenül, a feltétele csupán az, hogy az illetőnek érvényes lakástakarék-szerződése legyen, ráadásul nem is jelent kis összeget, ha ugyanis kihasználod a tízéves futamidőt, és havonta 20 ezer forintot teszel félre, pontosabban fizetsz be, a befizetett összeg után az állami támogatás összege a 720 ezer forintot is eléri.

A támogatás előnye továbbá az is, hogy a lakástakarék jelentette összeget nemcsak lakásépítésre, új vagy használt lakás vásárlására használhatod fel, de más lakáscélokra is, például bővítésre, felújításra, korszerűsítésre, helyreállításra, továbbá hitelt is jóval könnyebb lesz felvenni megléte esetén.

5 Comments on "700 ezer forint jár mindenkinek az államtól – Akkor is megkapod, ha nem akarsz gyereket >>"

 1. csontos imre | 2017-09-21 at 14:27 | Válasz

  Kis lányom 14 éves beteges,Mit mondja neki mért nincs élelem,futés a lakásba.Ruházat, cipö télére.Feleségem munkanélküli,Gyakran a beteges gyereket kell ápolni.Más forrás nincs csak a nyugdijam.

 2. Németh Mónika | 2017-10-14 at 14:38 | Válasz

  Jó vicc nem mondom!
  Miből rakjak félre 20 ezret?
  Abból a kevés fizetésből amit kapok???

 3. Az a baj a mai világgal a szegènyeken nem segìtenek valakinek se gyogyszerre se számlára fütèsre nagyon semmire nem ellèg ez a kis pènz az állam a hivatalok segithetnènek a szegènyeken akinek beteg fyereke van stb Ez kèrem szèpen magyarország !!!

 4. Naaa ez az én 22800 at fogok kapni jövő honaptol es van egy kamasz lanyom elvaltam mért nem a rászorulóknak adják eddig közmunkas voltam …54 ezerért de van szakmám tanfolyamra nem mehetek mert vagy tul öreg vagyok vagy tulkepzett vagy utaznom kell stb

 5. Na igen 22800 bol nevelek egy kamasz lanyt na neee meddig szórakozik még az állam ?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*