9 millió forintos támogatás családoknak, amit soha nem kell visszafizetni >>> HATALMAS LEHETŐSÉG >>> HATALMAS PÉNZT KAPHATNAK AJÁNDÉKBA

9 millió forintos támogatás családoknak, amit soha nem kell visszafizetni >>> HATALMAS LEHETŐSÉG >>> HATALMAS PÉNZT KAPHATNAK AJÁNDÉKBA

szinte senki nem ismeri, pedig 1,2,3,4 gyermekkel is ki lehet használni!

Sok család csak egy egy támogatást ismer, vagy csak egy egy támogatásban gondolkodik, pedig az állami támogatásokat kombinálni is lehet, így akár egy család 9 millió forintot is kaphat az államtól ajándékba, vissza nem térítendő támogatásként. Érdemes elolvasni a cikket, mert akár 4 milliót forint plusz pénzt is jelenthet, hiszen ha nem ismeri ezt az összetett konstrukciót, akár 4 millió forintot is bukhat!-írja a bankmonitor.hu

Soha nem látott mértékű támogatást kaphatunk lakás vagy családi ház vásárláshoz, de nem igazán ismerjük őket!

1. Lakástakarékpénztár

Szinte mindenki ismeri a lakástakarékpénztárakat, érdemes azonban egy kicsit jobban beleásni magunkat, ugyanis nagyon komoly pénzeket kaphatunk ajándékba az államtól!Nem árt ha a lakásvásárlás előtt már pár évvel takarékoskodni kezdünk és elkezdünk félretenni! A termék legnagyobb előnye, hogy 30%-os (éves szinten maximum 72 ezer forintos) állami támogatás jár hozzá, amivel együtt az elérhető hozamunk akár 12%-os is lehet.Ha 4 éves ciklusban gondolkodunk vagyis 4 évig kívánunk élni a lehetőséggel, akkor ez 288 ezer forint ajándék pénzt jelenthet.Ha több megtakarítani való pénzünk van, akkor a kár a közeli családtagok mindegyikére megköthetjük a szerződést így akár ez a 288 ezer forint kétszereződhet, háromszorozódhat stb.

Kevés magyar gondolja át alaposan de létezik egy másik lehetőség is, ami nem mást, mint a START számla, ami a gyermeknek való előtakarékosságról szól, de akár teljesen egészében ajándék pénzt is kaphatunk, hiszen úgy is működik ha egyetlen forintot sem teszünk hozzá >>>A 2005 vége után születetteknek az állami automatikusan ad 42 500 forintot, majd a szülők befizetéseit az állami 10%-kal (maximum éves 6000 forinttal) toldja meg. Ráadásul a Start-értékpapírszámlán vásárolt Babakötvény az infláció felett 3%-os kamatozást biztosít. Ezt a számlát bármikor meg lehet nyitni a gyereknek, nem csak újszülötteknek jár.Ezt a számlát csak a gyerek 18 éves kora után lehet feltörni!

2. CSOK >> régi szocpol

Nos ezt a támogatást mindenki ismeri, minden esetben függ a nevelt gyermekek számától és attól is, hogy használt vagy újépítésű lakást vagy házat kívánunk venni az állami támogatásból.Használt ingatlan esetében 600 ezer forinttól 2,75 millió forintig kaphatunk állami ajándékpénzt, újépítésű esetében azonban komoly összegeket kaphatunk, ami 3 gyermek esetében, akár 10 millió forint is lehet! Sőt emellé 10 millió forint kamattámogatott hitelt is kaphatnak a 3 gyermekesek.Ennek kamata a futamidő végéig fix 3%.

3. TÁMOGATÁS A MUNKAHELYTŐL, FŐNÖKTŐL

Ezt már akkor tudjuk igénybe venni, amikor megvettük otthonunkat és elkezdtük törleszteni a hitelt.A munkáltatótól kapott törlesztési támogatás is óriási segítség lehet, aminek mértéke 5 év alatt legfeljebb 5 millió forint lehet. Az adómentesen adható összeg havi szinten 83 ezer forint egy keresőre vetítve, ami egyenértékű egy 3%-os változó kamatozású 20 évre felvett 15 millió forintos lakáshitel törlesztőjével.

ÖSSZEGEZVE :

Most egy átlagos család példáját mutatjuk be, így ezek a lehetőségek egy átlagos családnak mind elérhetőek! Nem kiugró esetről van szó!

Az átlagos család 25 millió forintért vesz használt lakást, 2 gyermekük van.

A család tegyük fel, hogy évek óta takarékoskodik, 3 lakástakarékpénztár szerződést kötöttek , úgy hogy a legtöbb állami támogatást vehessék ki a  rendszerből, ezért és havonta 3×20 ezer forintot fizettek be, amivel a 4 éves megtakarítási időszak lejártakor 810 ezer forintos támogatást kaptak meg.Így a lakásvásárláskor az ebből származó összeg 3,5 millió forint.

CSOK igénylésükkor mivel használt lakást vesznek, 2 gyermekkel, 1,4 millió forint állami támogatást kapnak.

Az átlagos család a  lakástakarékon felül is rendelkezik némi megtakarítással, hiszen lakásvásárlásra készültek, tehát a lakástakarékon felül 5 millió forintjuk van.Ha mindent összeszámolunk (megtakarítás + lakástakarék + CSOK) akkor eddig van közel 10 milliójuk.Tehát 15 milliós hitelre van szükségük a  25 milliós lakáshoz.

A család két keresője olyan szerencsés helyzetben van, hogy a munkáltatójuknál a havi 160 ezer forintos keresetük mellé fejenként 16 ezer forintos lakáshitel törlesztési támogatást is meg tudnak szerezni. A bérükön felül havonta 32 ezer forinttal csökkenthetik a törlesztő-részletüket, ami viszont a szabályok szerint legfeljebb 5 évig jár, és ad könnyítést a hiteltehernél.

A fenti ábra alapján megállapíthatjuk, hogy a támogatások teljes összege (hittel felvétele előtt és után) összességében 4,2 millió forintot tesz ki, ami a 25 millió forintos lakáshoz képest közel 20%-ot jelent.Forrás cikk:bankmonitor.hu

error: Content is protected !!