MEGSZÜNTETNÉK AZ INGYENES EGÉSZSÉGÜGY ELLÁTÁST MAGYARORSZÁGON! HAVONTA KELL FIZETNI MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK 18 ÉVES KORTÓL ÉLETE VÉGÉIG!

MEGSZÜNTETNÉK AZ INGYENES EGÉSZSÉGÜGY ELLÁTÁST MAGYARORSZÁGON! HAVONTA KELL FIZETNI MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK 18 ÉVES KORTÓL ÉLETE VÉGÉIG!

Néhány napja felreppent a hír, hogy egészségügyi konferencián felmerült, hogy egy egységes egészségügyi alapdíjat kellene fizetni minden magyarnak havi rendszerességgel, ami alól nem lennének kivételek a nyugdíjasok sem! Nos néhány nappal ezelőtt úgy tűnt, hogy ez még csak egy fikció, de mostanra oda jutottunk, hogy a pontos összeg is kiderül, hogy havonta mekkora összegű egészségügyi alapdíjat kell fizetnünk ha bevezetik a rendszert! Nem kevés!

Mindenki üljön le egy percre, mert valószínűleg meg fog döbbenni!

Mit kell tudni a bevezetendő egységes egészségügyi alapdíjról?

Ne egyből a vizitdíj jusson eszünkbe, ami annak idején 300 forint volt ha orvoshoz mentünk!E egészen más, ez egy havonta kötelezően fizetendő összeg minden magyar állampolgárnak.
Az összege havonta havonta 11 270 forint lenne.Mutatjuk hogyan jött ki ez a szám >>> ez egyezne meg a jelenlegi bérminimumból (161 ezer forint) levont 7 százalékos egészségbiztosítási járulék összegével.

Jelenleg a járulék összeg 7110 forint, láthatjuk, hogy ez jelentős emelés, sőt ezt a 7110 forintos összeget nem kell mindenkinek fizetni, a nyugdíjasok mentesülnek alóla, az egységes alapdíjat azonban a NYUGDÍJASOKNAK IS KÖTELEZŐ LESZ FIZETNI!

Jó hír, hogy a nagyon alacsony jövedelműek és a vagyontalanok azonban éves mentességet kaphatnának a társadalmi szolidaritás jegyében. Azonban ez megint számos kérdést vet fel..ki számít alacsony jövedelműnek? Mennyire igazságos ez másokkal szemben? Az alacsony jövedelmű is ugyanúgy használja az egészségügyet..sőt, általánosságban elmondható, hogy a magasabb jövedelműek, mivel megtehetik inkább a magánellátást választják…így akkor mások ellátását fizetik ki ők plusz még a sajátjukat is? Ma minden dolgozó fizeti a 7110 forintos járulékot, akkor is ha alacsony jövedelmű, minimálbéres, közmunkás stb.

Az az igazságos, ha az igazán szegény emberek nem fizetnek. Akik pedig a létminimum felett élnek, mindnyájan fizessenek, egyforma összeget.

 

error: Content is protected !!