A gyömbér legjobb hatása! Erre használd >>>

A gyömbér legjobb hatása! Erre használd >>>

A gyömbér egészségre gyakorolt jótékony hatásairól már sokat lehetett hallani. Egy új kutatás szerint segíthet megakadályozni az elhízást és a velejáró krónikus betegségek kialakulását is.

A tanulmány az Annals of The New York Academy of Sciences című lapban jelent meg, és 60 kutatás eredményeit összegezte. Ezek összességében arra jutottak, hogy a gyömbér, illetve származékai jótékony hatásúak, és segítenek felvenni a harcot az elhízással, a cukorbetegséggel, illetve a keringési rendszer betegségeivel.

Segítség a metabolikus szindróma elleni harcban

A tanulmány szerzői a metabolikus szindróma különböző aspektusaira fókuszáltak – ez a kórkép a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegség három vagy több rizikófaktorának együttes jelenlétét jelenti. Ametabolikus szindróma egyre növekvő egészségügyi probléma világszerte, amely a legfrissebb adatok szerint a népesség csaknem egynegyedét érinti.

Számos kutatás irányul arra, hogyan lehetne kezelni a metabolikus szindrómát, illetve megelőzni a kialakulását akár gyógyszermentesen is. A gyömbér több szempontból is jó ötletnek tűnik. Vizsgálatok szerint szerepe van a zsírégetésben, a szénhidrátok megemésztésében, az inzulinkibocsátás szabályozásában, illetve az oxidatív stressz káros hatásainak csökkentésében is. Gyulladáscsökkentő összetevőinek köszönhetően segít csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást, és akadályozza a káros zsírlerakódások kialakulását az artériákban.

Megéri rendszeresen fogyasztani

A gyömbér áldásos hatásait elemző kutatások közül többet végeztek állatok, mint emberek részvételével, de az eredmények mind a két fronton igen biztatóak. Egy biztos: ha rendszeresen fogyasztunk gyömbért, ártani nem tudunk a szervezetünknek – viszont nagy esély van rá, hogy nem fogunk elhízni, és immunrendszerünk is sokkal erősebb lesz.

error: Content is protected !!